KECMANOVIĆEV TROFEJ ZA RODITELJE: Iz dana u dan spasavaju ljudske živote

J. J.

14. 09. 2020. u 21:52

MESECIMA je Miomir Kecmanović na Floridi čekao da se otvore granice, kako bi se vratio u Srbiju.

КЕЦМАНОВИЋЕВ ТРОФЕЈ ЗА РОДИТЕЉЕ: Из дана у дан спасавају људске животе

Miomir Kecmanović Foto Privatna arhiva

Za to vreme su njegovi roditelji lekari spasavali živote u jeku pandemije virusa korpna. U junu je konačno uspeo da dođe u Beograd, a vreme koje je proveo sa porodicom tokom leta poguralo ga je ka najvećem uspehu u karijeri - tituli u Kicbilu, prvoj na ATP turu!

Mladi srpski teniser (21) savladao je u finalu Nemca Hafmana sa 6:4, 6:4 i stigao do najboljeg plasmana na listi - 39. mesta.

- Tokom pauze zbog korone, svaki dan sam se budio sa željom da su granice otvorene i da mogu kući. Sve je stalo, bili smo u vakuumu. Impresioniran sam kako su medicinski radnici širom sveta, a pre svega kod nas, hrabro i bezuslovno pomagali bolesnicima, ne pitajući se šta će sa njima biti. Među tim herojima su i moji roditelji, čiji je poziv upravo taj - da iz dana spasavaju ljudske živote. Beskrajno sam ponosan na njih i sve njihove kolege - istakao je Kecmanović u intervjuu za sajt TSS.

I roditelji su ponosni na njega. U najtežoj godini, ostvario je najveći rezultat.

- Dva meseca sam uspeo da provedem sa porodicom i to me je preporodilo psihički i fizički, dobio sam novu enegriju za nastavak profesionalnog puta. Shvatio sam da nas samo rad, konstantan i kvalitetan rad, može spasiti i voditi kroz život putem koji idu šampioni.

Vremena za proslavu titule nije bilo, jer već danas izlazi na teren protiv Nišioke u Rimu.

- Takav je naš posao, nemaš prostora da razmišljaš da li si se odmorio ili ne. Samo se vodim osećajem uzbuđenja što ću prvi put nastupiti u glavnom žrebu Rima, jednog od najlepših turnira na šljaci. Želim da nastavim put koji sam počeo u Kicbilu i da odem na Rolan Garos spreman - rekao je Kecmanović.

SRBI SA TITULOM

N. Đoković 80

J. Tipsarević 4

V. Troicki 3

B. Živojinović 2

L. Đere 1

D. Lajović 1

M. Kecmanović 1

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a