TREĆI SRBIN U DRUGOM KOLU JU-ES OPEN: Kecmanović posle velike borbe prošao dalje, kraj za Đerea

Novosti online

02. 09. 2020. u 08:50

NAŠ teniser Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo Ju-Es Opena posle pobede nad Italijanom Đanlukom Mađerom sa 6:4, 6:4, 6:7(6), 3:6, 6:2 i tako se pridružio Novaku Đokoviću i Filipu Krajinoviću u drugom kolu ovog grend slema.

ТРЕЋИ СРБИН У ДРУГОМ КОЛУ ЈУ-ЕС ОПЕН: Кецмановић после велике борбе прошао даље, крај за Ђереа

Foto: EPA-EFE/ DAVID GUZMAN

Odlično je 47. teniser sveta počeo meč, dobio je dva uvodna seta i sve je išlo ka tome da će 21-godišnji Beograđanin maksimalnim rezultatom slaviti protiv 80. igrača sveta.

Ipak, Mađer se nije predavao. U trećem setu je on imao jedinu brejk loptu koju nije iskoristio. Odluka je pala u taj-brejku, a tu je 25-godišnjak iz San Rema imao više koncentracije i uspeo je da smanji rezultat.

Dobio je Italijan na samopouzdanju i to mu je donelo i dobitak četvrtog seta. Očekivalo se će da preokrene rezultat i pobedi, ali se probudio Kecmanović i sjajnom igrom u petom setu uspeo da dođe do trijumfa.

Ovaj meč je obeležio i veliki broj aseva. Đanluka ih je imao 22, a Miomir 26.

Kecmnaović će u drugom kolu Ju-Es Opena igrati protiv Španca Roberta Bautiste Aguta.

Ono što je uspeo Miomir nije Laslo Đere. On je poražen u prvom kolu od Australijanca Kristofera O'Konela sa 4:6, 6:4, 7:6(2), 6:4.

Počeo je teniser iz Sente meč onako kako je želeo. Dobio je uvodni set, da bi potom usledio pad u njegovoj igri. I pored toga Đere je imao šansu u trećem setu da povede sa 2:1, ali je pri rezultatu 3:4 izgubio servis i omogućio 116. igraču sveta da se vrati u set.

Snage za preokret 81. teniser na ATP listi nije imao, pa je učešće završio već na startu turnira koji se iggra u Njujorku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!