ĐERE POKLEKAO U EPSKOM MEČU: Altmajera srećna zvezda vodila do trijumfa

U epskom meču koji je završen posle ponoći, kao daleko poslednji na kompleksu terena na Rolan Garosu, naš Laslo Đere (52. ATP) izgubio je od Nemca Danijela Altmajera (83. ATP) koji je slavio rezultatom 7:5, 6:4, 6:7 (6), 5:7, 7:6 (6)!

ЂЕРЕ ПОКЛЕКАО У ЕПСКОМ МЕЧУ: Алтмајера срећна звезда водила до тријумфа

Foto: Goran Čvorović

Bio je, inače, ovo prvi Đereov meč posle operacije lakta izvršene pre četiri sedmice!

 Prvi set pripao je Nemcu koji je stigao vođstvo Đerea i  prestigao ga u 11. gemu, taman da servira za 1:0. I u drugom setu Altmajer je bio bolji, da bi se, zatim, kolo sreće okrenulo.

U taj-breku 3. seta u kome je Nemac servirao za meč, i u kome je Laslo igrao na sve ili ništa, rezultat je bio 8:6 za našeg asa.

U naletu, Đere je osvojio i četvri set u kome je Altmajer imao meč-loptu, a u petom, odlučujućem setu, prvi napravio brejk. Altmajer je odmah vratio izgubljeni servis, poveo je kasnije sa 5:4, a onda preokrenuo tok igre i dobio drugu meč-loptu na servis Đerea koji je, ipak, izjednačio.

Osvojio je Atlmajer zatim svoj servis i stekao nove tri meč-lopte na Đereov servis. Drugim servama Laci je izjednačio u poenima, pa stekao prednost, a posle višeminutne klackalice stigao i do završnog super taj-breka.

Tu je prvi napravio mini-brejk. Altmajer je odmah vratio, ali je Đere poveo s 3:1. Stiglo se do 3:3. Osvojio je Nemac zatim pet poena zaredom volšebno pogađajući linije i poveo sa 8:4, pa sa 9:6 i dobio još tri meč-lopte, ukupno osam, od kojih je iskoristio prvu, stigavši do konačnih 10:6.

Meč je trajao 5 sati i 4 minuta i završio se 55 minuta posle ponoći.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)