FEDERER GLEDA I NE VERUJE! Novak Đoković mu srušio i poslednji rekord uz pomoć Karlosa Alkaraza

Novosti online

21. 02. 2024. u 12:31

NOVAK Đoković neće moći da izgubi prvo mesto na ATP listi do prvog aprila, a za to je zaslužan Karlos Alkaraz, španski teniser, koji je predajom na startu turnira u Rio de Žaneiru produžio boravak srpskog asa na liderskoj poziciji.

ФЕДЕРЕР ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ! Новак Ђоковић му срушио и последњи рекорд уз помоћ Карлоса Алкараза

FOTO: Tanjug/AP

Osim što će na prvom mestu ATP liste zagarantovano provesti 418 nedelja, Novak Đoković ujedno će oboriti još jedan rekord.

Srpski as prvog aprila postaće sa 36 godina i 321 danom najstariji broj jedan. Taj rekord još uvek pripada Rodžeru Federeru koji je 2018. kada je poslednji put bio prvi na svetu imao 36 godina i 320 dana.

Do ovog rekorda Novak će stići uz malu pomoć Karlosa Alkaraza koji je najpre u Buenos Ajresu izgubio 250 bodova, a zatim je predajom u prvom kolu Rio de Žaneira zbog povrede izgubio i još 300 poena, pa je sada još dalje od toga da zapreti Novaku.

Srpski as naredni turnir igra u Indijan Velsu gde će imati priliku da stigne do novih 1.000 poena, ali će sa druge strane morati da pripazi na Janika Sinera koji bi najpre mogao da prestigne Alkaraza, a potom i da zapreti Đokoviću.

Trenutno je mladi Španac u velikom problemu jer je povredio zglob, a u Indijan Velsu brani titulu, odnosno 1.000 poena. Potom sledi Majami gde brani polufinale, dok Novak i tu ima šansu da osvoji veliki broj bodova jer ni na tom mestu nije igrao prethodne sezone.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)