KAKAV ŠOK: Đoković i Srbija eliminisani sa Dejvis kupa, i to kako...

N. Rašić/A.I

25. 11. 2023. u 20:05 >> 20:07

NIJE reprezentacija srbije u tenisu, predvođena Novakom Đokovićem uspela da se plasira u finale Dejvis kupa. Od Noleta i Miomira Kecmanovića bolji su bili Lorenco Sonego i Janik Siner u odlučujućem dubl meču. Slavili su "azuri" 2:0 u setovima (3:6, 4;6).

КАКАВ ШОК: Ђоковић и Србија елиминисани са Дејвис купа, и то како...

Foto: Profimedia

Već u šestom gemu Italija je napravila brejk, bilo je to dovoljno da Siner i Sonego dobiju prvi set. Italijani su delovali dosta uigranije i sa većim voljnim momentom nego Đoković i Kecmanović. Rutinski su "azuri" nakon toga priveli prvi set kraju.

Dosta uzbuđenja doneo je i drugi set. U trećem gemu oduzeli su Italijani servis "orlovima", a odmah u narednom vratili su ga Kecmanović i Đoković. Imala je Srbija u narednom gemu tri prilike da dođe do vođstva, ali je sjajnim servisima Siner.

Još jednom su nakon velike borbe Italijani slomili otpor srpskog dubla, a potom potvrdili stečenu prednost, što je bilo dovoljno da se plasiraju u finale gde će igrati sa Australijom

Podsetimo, nešto ranije Miomir Kecmanović savladao je Lorenca Muzetija, a Novak Đoković poražen je od Janika Sinera, te je pobednik dubla odlučivao o plasmanu u finale.

Tanjug/AP

Đoković/Kecmanović - Sonego/Siner  3:6, 4:6

4:6 - Uspeli su Nole i Miša da dođu do 30:30 na servis Sinera. Nakon toga sreća je malo pogledala i "orlove". Napravio je Janik duplu servis grešku. Brejk prilika za Srbiju. Meč lopta za Italiju nakon jednog časa i 34 minuta igre.

4:5 - Sačuvali su Đoković i Kecmanović svoj servis. Produžen je meč najmanje još jedan gem.

3:5 - Potvrdio je Sonego ranije stečeni brejk dobrim servisom. Srbija servira za ostanak u meču, Đoković na servisu.

3:4 BREJK! - Ponovo Srbija teško dolazi do poena na svoj servis. Pogrešio je Siner, a Kecmanović to iskoristio za gem loptu. Međutim, gotovo sa mreže je Đoković poslao dijagonalu iza linije. Ponovo mu deo navijača zviždi. Imao je Kecmanović na servis gem loptu, a jedna odigrana loptica završila je na mreži pa u autu, a nakon toga nova brejk šansa za Italiju.

Tanjug/AP

PROČITAJTE JOŠ:  KAD NOLETU PUKNE FILM Đoković se razbesneo i terao publiku da mu zviždi: "Da vas čujem" (VIDEO)

3:3 - Tri brejk lopte - Srbija! Pogodio je u telo Sonega Đokovići. Odlično su naši momci primali servis. Prvu su spasli Lorenco i Siner. Janik potom u najtežem trenutku sjajno servira, pravi četvrti as za Italiju. Nakon toga Sonego preseca ritern - izjednačenje. Zviždali su navijači Noletu , a on je "dirigovao" i tražio još. Potom još jedna brejk lopta za Srbiju, nisu je iskoristili "orlovi", i to najviše zahvaljujući Janiku Sineru.

3:2 - Sjajno! Đoković je neverovatno servirao, uz odlično "kucanje" Kecmanovića, Srbija sada vodi.

2:2 BREJK!  - Brejk prilika sada za Srbiju. Sonego je nakon duge razmene poslao lopticu daleko iza linije.

1:2 BREJK!  - Duplu servis grešku napravio je Kecmanović, a nakon toga Đoković sjajnim poenom doneo gem loptu Srbiji. Ipak, izjednačenje, a na kraju i brejk lopta za Italiju.

1:1 - Izjednačuju "azuri".

1:0 - Zaigrali su sa jačim voljnim momentom Đoković i Kecmanović. Uspeli da uvodni gem reše u svoju korist.

PRVI SET 3:6

3:6 - Siner as udarcem završava prvi set.

3:5 - Smanjuje Srbija zaostatak za rivalom. Bili su Italijani ponovo nadomak izjednačenja, ali su se oduprli naši reprezentativci.

2:5 - Drama u sedmom gemu. Imali su prednost italijanski igrači, ali su  Đoković i Kecmanović dobro odreagovali - izjednačenje. Lorenco Sonego pogodio je sve prve servise večeras.

Tanjug/AP

2:4 BREJK  - Dolaze uz dosta sreće Italijani do prve brejk lopte. Dva puta pogodili su vrh mreže. Koriste brejk priliku.

2:3 - Još jednom sigurni Italijani na servis.

2:2 - Sve sinhronizovanije deluju Novak i Miomir, sada su znatno lakše došli do gema.

1:2 - Dve gem lopte za Sonega i Sinera, koriste drugu. Presekao je Siner lopticu.

FOTO: N. Rašić

1:1 - Dve gem lopte za srpski dubl, ali odlično Sonego reaguje, pogađa Kecmanovića u reket 40:30. Potom ide dobar servis Đokovića.

0:1- Prvi je na servisu bio Janik Siner. Nastavio je i u dublu sa odličnim servisima. Potom je usledio mali nesporazum Kecmanovića i Đokovića, te su lako došli Italijani do prvog gema.

UOČI MEČA

PROČITAJTE JOŠ: ODMAH POSLE NOLETOVOG PORAZA: Vidite šta je selektor Srbije uradio na mreži - da zna Đoković, da znaju i Italijani (VIDEO)

PROČITAJTE JOŠ: LUDA PROSLAVA MIOMIRA KECMANOVIĆA: Razbio Italijana pa uradio ovo (VIDEO)

PROČITAJTE JOŠ  NEVIĐENA BRUKA! Dejvis kup podlegao pritisku, sklonjen snimak Đokovića uz "Veseli se srpski rode"

PROČITAJTE JOŠ: SRAM VAS BILO! Tzv. Kosovo prijavilo Srbiju i Novaka Đokovića! Traže hitnu reakciju institucija

Teniska reprezentacija Srbije izgubila je drugi meč protiv Italije, Novak Đoković je propustio tri brejk prilike da već sada odvede Srbiju finale. U prvom meču Miomir Kecmanović odigrao je sjajan meč protiv Lorenca Sonega.

Podsetimo, pobednik meča Srbija - Italija u finalu igra protiv Australije za trofej, popularnu "salataru".

VONUS VIDEO: Velika podrška Srbiji i Novaku Đokoviću u Malagi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (10)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?