SRBIJA ĆE MORATI JOŠ DA ČEKA: Đoković u neverovatnom meču poražen od Sinera, sve rešavaju dublovi

N. Rašić/A.I

25. 11. 2023. u 17:40 >> 18:17

SRPSKA reprezentacija u tenisu igra polufinale Dejvis kupa protiv Italije. Trenutni je rezultat 1:1 nakon što je Janik Siner dobio Đokovića 2:1 u setovima (2:6, 6:2, 5:7).

СРБИЈА ЋЕ МОРАТИ ЈОШ ДА ЧЕКА: Ђоковић у невероватном мечу поражен од Синера, све решавају дублови

Tanjug/AP

Ima Novak Đoković za čime da žali. Imao je tri meč lopte u trećem setu. Ali ih nije iskoristio. Tek po četvrti put u karijeri Nole je izgubio meč u kome je imao tri meč šanse... No, krenimo redom.

Dosta problema imao je na startu meča Novak Đoković. Ispao je iz ritma. Nakon uvodna dva gema koji su dobili igrači na svoj servis. Usledila je serija od četiri vezana italijanskog tenisera koji je došao do 5:1. Uspeo je da prekine njegovu seriju Nole, ali je rutinski četvrti teniser planete poveo 1:0 u setovima.

Samo 61 procenat osvojenih poena na prvi servis imao je Novak u prvom setu, naspram 91 rivala. Ono što je nekarakteristično za njega nije imao nijednu brejk loptu, dok je svoje dve iskoristio Italijan. Čak 12 vinera imao je Siner, dok je Novak imao samo jedan.

Tanjug/AP

Tekst potpisa

Znatno drugačiji odnos snaga u drugom setu. Vratio se u potpunosit Novak Đoković u meč. U četvrtom gemu napravio je brejk. Koji je odmah potom potvrdio za 4:1 u drugom setu. Novak je do kraja seta čuvao stečenu prednost i izjednačio na 1:1 u setovima.

Drugi set obeležio je Novak. Tri asa naspram dva rivala. Dobio je 85 procenata ubačenog prvog servisa, naspram 60 sinera. U prednosti je bio i kada su drugi servisi bili u pitanju, dobio je 75 procenata, a rival svega 33 posto. Ubacio je u drugom setu 31 poen Nole, a 19 Janik.

Očekivano, treći set doneo je veliku dramu i bespoštednu borbu. Čuvali su obojica svoj servis. Sinerovi gemovi trajali su preko šest minuta u poslednjem setu, a Novakovi tri minuta. Ipak, sve do kraja bilo je dramatično. Novak je u 10 gemu propustio tri meč lopte, a nakon toga dozvolio rivalu da mu uzme servis, to je bilo dovoljno da Siner upiše pobedu i "osveti se" za finale Završnog mastersa u torinu. 

Tanjug/AP

Đoković - Siner  2:6, 6:2, 5:7

5:7 - Velika borba u 12. gemu. Siner je sada došao do dve meč prilike.

5:6  - Nakon šest vezanih poena Đoković uspeva da prekine ritam rivala (15:15). Osvaja Nole naredni poen, ali se revanšira Janik - 30:30. Poklanja Novak Sineru brejk priliku koju Italijan koristi.

5:5 - Novim loptama servira Janik. Sjajan ritern Novaka, naterao je rivala na grešku i uzeo prvi poen. Još jednom Siner greši nakon odličnog riterna Novaka 30:0. Tri meč lopte potom imao je Srbin. Spasao je sve tri Siner i došao do gema.

5:4 - Srbija vodi, a Siner će servirati za ostanak u meču. Sjajno je reagovao Novak i "nulom" uveo meč u završnicu.

4:4 - Srpski navijači uzvikivali su "evo ga, evo ga", prizivajući brejk. Ipak, ulazi prvi servis Sineru, 30:30. I, kao da ih je Nole poslušao, došao je do brejk prilike. Još jednom je odoleo siner pritiscima.

Tanjug/AP

4:3 - Odličan servis gem Đokovića, dobija ga bez većih problema.

3:3 - Snažno, na ivici rizika servira Siner, koristi to Đoković, vezuje dva poena i uvodi gem u izjednačenje. Ipak sačuvao je servis Janik.

3:2 - Veliki poklon Sinera na 30:15, sa mreže je poslao lopticu daleko van terena - dve gem lopte Đoković. Dovoljno je to bilo za gem. Tražili su u jednom momentu čelendž Italijani. Novak je smatrao da je kasno, ušao je u dijalog sa sudijom i dobio zvižduke publike.

2:2 - Au, Novak je fantastično lobovao Sinera, delovalo je da poen ide Srbinu, ali nije se složio Italijan sa time - 30:0. Jedan od najlepših gemova na meču. Obilovao je atraktivnim potezima i nadigravanjem. Dobio ga je Siner.

2:1 - Ubrzao je jako ritam Novak, došao do tri gem prilike, a Janik je sjajnom dijagonalom spasao prvu. Dobar servis i još bolji forhend usledio je nakon toga za novi gem Srbina.

1:1 - Siner je potom nesiguran bio na servisu, dozvolio je Novaku dva poena da uzme i to tako što je napravio dve duple servis greške. Potom još jednom greši Janik, a Novak dolazi do izjednačenja. Prekinuo je forhend paralelom nalet Srbina rival, došao je do prednosti. Nakon desetominutne borbe dobio je gem siner. Čak četiri asa u gemu imao je italijanski reprezentativac.

1:0  - Otvorio je treći set sigurno. Osvojio je gem na svoj servis.

Tanjug/AP

DRUGI SET 6:2

6:2 - Dve set lopte za Đokovića. Brzo je servirao na T liniju Italijan, ali neprikosnoveni su bili riterni Srbina. Prvu je spasao Siner. spasao je i drugu četvrti igrač na ATP listi. Ipak, dolazi Siner do gem lopte i produžuje set. Nakon svega, treću brejk šansu imao je najbolji igrač u istoriji tenisa. Koristi je

5:2 - Još jedan siguran servis gem Đokovića. Dve gem lopte za raspoloženog Srbina. Prvu je spasao Italijan, stao je Noletu prvi servis. Koristi to rival - izjednačenje. Ništa više od toga nije mogao. Serviraće Siner za ostanak u drugom setu.

4:2 - Pronašao je servis Siner i uspeo da prekine Novakovu mini seriju.

4:1 - Sve se preokrenulo. Znatno drugačiji raspored snaga na terenu. Ne samo da je napravio brejk, već ga je "nulom" potvrdio

3:1 BREJK! - Pritiska Đoković servis rivala. Došao je do 30:30, ali tada poentira Siner koji dolazi do gem prilike. Ne da se Novak, izjednačenje! Konačno, brejk prilika za Noleta.

2:1 - Fenomenalan odgovor Đokovića. Tri gem prilike dobio je Srbin. Koristi već prvu.

1:1 - Prvi as u drugom setu ubacuje Siner. U narednom poenu oterao je daleko od linije Novaka, pročitao njegovu nameru i lagano poentirao za 30:0. Rutisnki je Siner došao do gema.

1:0 - Savetovao je dobro Troicki Novaka između setova. Te je znatno raspoloženiji bio na startu drugog seta. Došao do tri gem lopte. Ipak, nije iskoristio prvu, dobar ritern Sinera omogućio mu je lak poen. Ali za više snage nije imao.

KRAJ PRVOG SETA

2:6 - Crta sada po terenu linije Italijan. Dva veoma laka poena. Nije Noletu pomogao ni dobar ritern - 30:0. Siner nulom dobija set.

2:5 - Probudio je servis Đoković. Došao do dve gem lopte, uz nekoliko vinera. Ali, neverovatnim poenima Siner spasava gem loptu, ostaje jedna. Koristi je Novak.

1:5 - Nekarakteristične greške Đokovića. Sa mreže je izbacio lopticu daleko u aut, osokolio se Siner koji je došao do tri gem lopte. Prvu je spasao Novak silovitim forhend vinerom koji je bacio gotovo na liniju. Međutim, odmah potom nova greška i potvrda brejka.

1:4 - BREJK Đoković ne liči na sebe. Loše se kreće, a to koristi Siner koji dolazi do brejk prilike. Proradio je kada je bilo najpotrebnije servis - izjednačenje. Još jedan brejk pravi Italijan.

1:3 - Sada je i Siner poklonio poen Novaku duplom servis greškom. Srbin je poveo 30:0, ali se tada trgnuo četvrti igrač planete i došao do 30:30. Stegnuto sada igra najbolji igrač sveta, te rival ipak dolazi do gem lopte koju koristi.

1:2 BREJK  - Uzeo je sada prvi poen na servis Srbina Siner. Usledio je silovit odgovor Noleta sa mreže koji dolazi do forhend vinera. Izuzetna razmena, dobio ju je Đoković, neiznuđenom greškom počastio ga je Italijan. Potom as, Noleta za gem loptu. Ipak, Siner vrši pritisak - izjednačenje. Potom dolazi do brejk prilike nakon duple greške Đokovića. Greši potom Srbin, brejk.

1:1 - Odgovorio je dobrim servisima Siner. Uspeo je jednom prilikom da dobro riternira Novak, ali Italijan dolazi do dve gem lopte. Spasao je jednu Nole, a onda uz servis od 210 km na čas dolazi do uvodnog gema.

1:0 - Prvi na servisu, kao po običaju Đoković. Dve neiznuđene greške napravio je Italijan odmah na startu. Sjajnim drugim servisom Đoković dolazi do tri gem lopte. Ipak, prvi poen ide Sineru, neiznuđena greška Srbina, pokušao je da odigra dijagonalu, ali je to učinio daleko iza linije. Koristi drugu priliku.

UOČI MEČA

Teniska reprezentacija Srbije igra polufinale Dejvis kupa protiv selekcije Italije. Srbija vodi zahvaljujući Miomiru Kecmanoviću koji je posle preokreta savladao Lorenca Muzetija sa 2:1.

Drugi meč igraće Novak Đoković i Janik Siner. Biće to njihov treći susret u svega 10 dana. Poslednji je put slavio Novak u finalu Torinua.

Podsetimo, Srbiju u eventualnom finalu čeka Australija, taj meč na programu je u nedelju.

VONUS VIDEO: MEKINRO ZA NOVOSTI: Smešno je što Novaku nije bilo dozvoljeno da igra u Americi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (3)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave