SRBIJA U POLUFINALU DEJVIS KUPA: Novak Đoković odveo "orlove" korak bliže "salatari" - sledi spektakl!

A. I.

23. 11. 2023. u 22:34 >> 22:22

TENISKA reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Dejvis kupa. "Orlovi" četvrtfinalu poveli protiv Velike Britanije 2:0 (6:4, 6:4), te će treći meč (dubl) biti puka formalnost. Novak Đoković je u drugom meču savladao Kameruna Norija

СРБИЈА У ПОЛУФИНАЛУ ДЕЈВИС КУПА: Новак Ђоковић одвео орлове корак ближе салатари - следи спектакл!

FOTO: Tanjug/AP

 

 

Novak Đoković i Rafael Nadal / Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Nakon pobede Miomira Kecmanovića nad Džekom Drejperom, sav pritisak pao je na Kameruna Norija. Britanac je imao neverovatno težak zadatak da protiv najboljeg tenisera svih vremena sačuva nadu Velike Britanije da može kroz dubl da se domogne polufinala Dejvis Kupa... Ipak, Novak Đoković još jednom je pokazao zbog čega mu se ceo svet divi.

Četiri dana nakon osvajanja Završnog Mastersa Nole je obukao dres sa grbom Srbije, još jednom je pokazao svoj patriotizam na delu, iako bi mnogi nakon naporne sezone vreme iskoristili za odmor i da vreme provedu sa porodicom, to sa najboljim igračem "belog sporta nije bio slučaj.

Već od starta meča viđena je velika borba, a Novak je uspeo u petom gemu anulirao prednost servisa, nakon čega je na svoj servis potvrdio dobru igru i rezultat 4:2. Čuvao je svoj servis i stečenu prednost sve do kraja seta koji je Srbija dobila 6:3. O tome kako je savršen set igrao Đoković najbolje govori da je dobio 90 posto ubačenog prvog servisa.

Ubacio je čak 11 od 11 drugih servisa, realizovao je 9. Rival je realizovao svega 64 posto prvog servisa, dok je imao ubačenih 9 od 9 drugih. Realizovao je četiri

U visokom ritmu je Novak odigrao prvi set, u istom je nastavio i drugi u prvom gemu rivalu je oduzeo servis. Rutinski ga je do kraja sačuvao i obezbedio Srbiji plasman u polufinale gde našu selekciju čeka italija.

Đoković - Nori 6:4, 6:4

6:4 - Rutinski je Đoković završio set i Srbiju odveo u polufinale.

5:4 - Đoković je bez borbe rivalu prepustio gem, nije želeo previše da se troši. Imao je tri gem prilike Britanac, prvu nije iskoristio.

5:3 - Tri gem lopte za Srbina. Ipak, napravio je dve greške. Druga je posebno bolela jer je na mreži loše zahvatio lopticu. Kada je najpotrebnije bilo, sjajno je servirao - as! Servira Nori za ostanak u meču.

4:3 - Veliku priliku da dođe do 30:0 imao je Nori, ali je Forhend paralelu poslao u aut. Ipak je odgovorio izazovu i sačuvao servis. .

4:2 - Neobjašnjivo je pao Novak. Po prvi put u meču Nori na servis Srbina dolazi do 30:30. Više od toga nije mogao. 

3:2 - Želi što pre Đoković da reši pitanje prolaska dalje. Ušao je u igru na razliku i dobio brejk loptu. Uspeo je da se spasi Britanac. Pet puta imao je Nole brejk priliku u gemu, a uspeo je da se odbrani Nori iako je izgledalo da je u bezizlaznoj situaciji i da smanji zaostatak.

FOTO: Tanjug/AP

3:1 - Sjajan je u četvrtom gemu bio i Novak koji "nulom" dobija svoj servis. Obojica sada serviraju u visokom ritmu.

PROČITAJTE JOŠ: SVI ĐOKOVIĆI SE ODUŠEVILI: Evo šta je jedna 96-godišnja Britanka uradila za Novaka (VIDEO)

2:1 - Odgovor je stigao u vidu osvojenog gema bez izgubljenog poena britanskog igrača. Pao je malo ritam igre najboljeg igrača planete, a to je iskoristio rival.

2:0 - Potvrdio je osvojeni brejk Novak.

1:0 BREJK! Ne odustaje od ofanzivnog tenisa Đoković, rival se loše pozicionira kod udaraca i to koristi Novak za novi brejk.

FOTO: Tanjug/AP

PRVI SET 6:4

O tome kako je savršen set igrao Đoković najbolje govori da je dobio 90 posto ubačenog prvog servisa. Ubacio je čak 11 od 11 drugih servisa, realizovao je 9. Rival je realizovao svega 64 posto prvog servisa, dok je imao ubačenih 9 od 9 drugih. Realizovao je četiri

6:4 - Gotovo savršen servis gem ima Đoković. Tri set lopte za Srbina. Koristi prvu.

5:4 - Uspeo je da produži Nori prvi set, a sada je na servisu Đoković koji servira za osvajanje prvog seta.

FOTO: Tanjug/AP

5:3 - Neverovatno zvuči podatak da je Đoković osvojio 90 posto ubačenog prvog servisa do sada. Rival je loše reternirao, a Nole još jednom došao do tri gem prilike. Sačuvao je prvu brejk loptu rival, ne i drugu. Servira nori za opstanak u prvom setu.

PROČITAJTE JOŠ: BRUKA! Ovako je Novak Đoković predstavljen na Dejvis kupu (FOTO)

4:3 - Nakon toga na servis rivala došao je do 40:0, odličnim servisima Britanac je uspeo da spase sve tri lopte. Potom i da dođe do gem prilike. Ipak, nije mu to Novak dozvolio - novo izjednačenje. Velika borba odigrala se nakon dva izjednačenja, došao je Nole do još jedne  brejk prilike, a uspeo je da se odupre rival i sačuva servis.

FOTO: Tanjug/AP

4:2 - Potvrdio je na svoj servis Đoković brejk.

3:2 BREJK!  - Prvi do brejk lopti u meču došao je Novak Đoković. Srbin je imao dve, a Britanac uspeo da spasi prvu.

Pokazao je nacionalni tim Srbije zajedništvo. Ovako su se naši reprezentativci pripremili za duel.

2:2 - Jako sigurno Novak igra na svoj servis. Vezao je tri poena, dozvolio rivalu jedan, te lagano na kraju iskoristio prvu od dve gem lopte.

1:2 - Odgovorio je dobrim servisima Nori, koji sigurno dolazi do gema.

1:1 - Hitro je reagovao Novak, rivalu nije dozvolio da uzme nijedan poen na njegov servis. Pomalo je neverovatno izgledalo, tri zbog neca morao da ponavlja prvi servis, a nakon toga asom je završio servis gem.

PROČITAJTE JOŠ: "SJAJAN OSEĆAJ!" Kecmanović oduševljen, otkrio i koliko mu znači "poseban gost" u ekipi Srbije na Dejvis kupu

0:1 - Počeo je meč poenom Britanca, dijagonalom uz liniju uzvratio je Đoković. Od prvih poena jasno je da ćemo da gledamo sjajan meč. Još jednom Nori poentira, a onda dijagonalom pogađa liniju Nole. Ipak, izlaskom na mrežu loše je reagovao, te gem loptu dobija britanski teniser.

UOČI MEČA

Podsetimo, Dejvis kup meč Srbija - Velika Britanija počeo je sjajno po "orlove", Miomir Kecmanović je doneo našoj reprezentaciji vođstvo, pa ako i Nole trijumfuje, izabranici selektora Viktor Troickog proći će u polufinale.

U suprotnom, ako se dogodi veliko iznenađenje odnosno Nole izgubi, onda će o pobedniku odlučivati susret dublova. 

Senzacionalnom pobedom, u to polufinale plasirala se Italija, o čemu su vam "Novosti" već pisale.

Ko je Kamerun Nori i kakav je u međusobnim mečevima sa Novakom?

Nori, 28-godišnjak rođen u Južnoj Africi, trenutno je 18. na ATP listi.

U teniskih karijeri je osvojio pet titula od kojih jednu ove godine - u Rio de Žaneiru.

U tri dosadašnja međusobna dulea sa Novakom Đokovićem zabeležio je tri poraza. U ovoj sezoni igrali su jednom, a Nole je trijumfovao u Rimu na šljaci sa 6:3, 6:4.

 

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (2)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?