"POSTOJI JEDAN ČOVEK BOLJI OD NJEGA": Bivši francuski teniser otkrio ko je jedini ispred Novaka Đokovića

Novosti online

18. 10. 2023. u 08:21

NOVAK Đoković je najbolji teniser sveta, ali postoje neki segmenti igre u kojima Srbin nije broj jedan, ali u vrhu jeste svakako.

ПОСТОЈИ ЈЕДАН ЧОВЕК БОЉИ ОД ЊЕГА: Бивши француски тенисер открио ко је једини испред Новака Ђоковића

Tanjug/AP

Naime, nekadašnji francuski teniser Žorž Goven izjavio je da je Novak Đoković drugi najbolji server na svetu. Tačnije, bivši 56. igrač sveta i teniski trener je samo to naglasio, pozivajući se na zvaničnu ATP statistiku.

Goven je za "Jurosport" komentarisao duel prvog kola u Tokiju između Kaspera Ruda i Josukea Vatanukija, kada se dohvatio ove teme.

- Drugi najbolji server u svetu danas je Novak Đoković. To pokazuje ATP statistika. Nema asova koliko ih imaju Hurkač ili Izner, ali na kraju Đoković osvoji gotovo sve servis-gemove tokom godine. To znači biti dobar server - rekao je Goven.

Na osnosu statističkih podataka koje ažurira Asocijacija profesionalnih teniser (ATP), poljski teniser Hubert Hurkač neprikosnoven je ukoliko bi smo posmatrali samo servise.

Sa ukupnom ocenom 297 on u navedenoj kategoriji ubedljivo drži prvu poziciju. Poljak u proseku ubacuje 63,9% prvih servisa, ima 79,8% osvojenih poena nakon prvog servisa, 51,3% posle drugog, 88,1 osvojenih servis gemova, 16 asova i 2,1 duple greške u proseku. 

Sa druge strane brojke Novaka Đokovića izgledaju ovako: 64,5% prvih servisa, 77,5% osvojenih poena nakon prvog servisa, 58,2% posle drugog, 88,7 osvojenih servis gemova, 6,6 asova i 2,6 duple greške po meču, što mu u ukupnom zbiru donosi drugu poziciju sa 292,7 poena.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)