NEMAC OSVOJIO DRUGU TITULU U SEZONI: Zverev posle preokreta došao do 21. trofeja u karijeri

Tanjug

26. 09. 2023. u 17:26

NEMAČKI teniser Aleksander Zverev osvojio je ATP turnir u Čengduu, pošto je danas u finalu pobedio Rusa Romana Safiulina 6:7(2), 7:6(5), 6:3.

НЕМАЦ ОСВОЈИО ДРУГУ ТИТУЛУ У СЕЗОНИ: Зверев после преокрета дошао до 21. трофеја у каријери

FOTO: AP/Thibault Camus

U prvom setu igralo se gem za gem, a pobednik je odlučen tek u taj-brejku, koji je pripao 55. igraču na ATP listi sa 7:2. On je poveo 2:0 na startu drugog seta, ali je Zverev izjednačio na 2:2. Potom se igralo gem za gem, da bi 10. reket sveta osvojio drugi set pošto je u taj-brejku bilo 7:5. Zverev je u trećem setu napravio brejk u četvrtom gemu, a onda je održavao prednost od tri gema i meč je mirno priveo kraju rezultatom 6:3.

Zverev je trijumfom u Kini stigao do 21. trofeja u karijeri, a drugog u ovoj sezoni. Safiulin još nije osvojio nijednu ATP titulu.

Nemac je za titulu u Čengduu dobio novčanu nagradu od 174.340 dolara i 250 poena za ATP listu, dok je ruskom teniseru pripalo 102.285 i 150 poena.

BONUS VIDEO: Sjajna atmosfera na dočeku košarkaša i Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)