POSLE NADALA I FEDERER "BACIO PEŠKIR": Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena

Novosti online

21. 09. 2023. u 12:25

Bilo je teško Rafaelu Nadalu, ali morao je da prizna da je zbog impresivnih rezultata prethodnih godina Novak Đoković najbolji u istoriji tenisa, a za njim su na račun srpskog asa stigle pohvale i od Rodžera Federera.

ПОСЛЕ НАДАЛА И ФЕДЕРЕР БАЦИО ПЕШКИР: Новак Ђоковић је најбољи тенисер свих времена

Tanjug/AP

- Cela priča je počela kada je Pit Sampras oborio rekord Roja Emersona od 12 titula. Pit je dugo to pokušavao i na kraju je uspeo. Od tog trenutka rekordi su u tenisu počeli da dobijaju na važnosti, a Đoković je u Njujorku podigao letvicu na 24 grend slem trofeja - rekao je Federer.

Nije često mogla da se čuje Rodžerova pohvala o Novaku, dok srpski as nikada nije krio koliko se divi svojim najvećim rivalima, a nedavno je čak i otkrio i da se ugledao na Švajcarca kada je reč o njegovoj organizaciji.

Proslavljeni Švajcarac karijeru je završio sa 20 grend slem titula, a poslednju je osvojio 2018. godine na Australijan openu.

Karijeru je završio tri godine kasnije, na Lejver kupu imao je veličanstveni oproštaj kojem su prisustvovali Novak i Rafa, a kojem će Švajcarac prisustvovati i ove godine.

- Ovo takmičenje je izuzetno važno za mene, nisam ni sanjao da ću se na njemu oprostiti od tenisa. Bilo je divno što smo svi bili tu, i Rafa, i Nole, i Endi. Kad se tome doda da su kao selektori bili Džon Mekinro i Bjern Borg, utisak da je sve bilo fantastično još je jači - istakao je Federer.

Lejver kup igra se od petka do nedelje u Vankuveru. Podsetimo, to je egzibicija u kojoj učestvuju dva tima, u jednom su teniseri Evrope, u drugom teniseri ostalih kontinenata.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu