KAKAV SUNOVRAT! Novak Đoković na čelu ATP liste, a Rafael Nadal dotakao samo dno

Novosti online

11. 09. 2023. u 08:42

Posle osvajanja Ju-Es opena Novak Đoković se vratio tamo gde mu je mesto – na prvu poziciju ATP liste.

КАКАВ СУНОВРАТ! Новак Ђоковић на челу АТП листе, а Рафаел Надал дотакао само дно

Tanjug/Ap

Najbolji teniser sveta sada ima 11.795 bodova, pošto je u Njujorku osvojio 2.000 poena. Podsetimo, prošle godine nije igrao jer nije mogao da uđe u SAD, pošto nije vakcinisan protiv virusa korona.

Karloz Alkaraz više nije prvi reket planete, već drugi teniser sveta. Španac nije uspeo da odbrani trofej na poslednjem grend slemu sezone i to ga je koštalo gubitka prvog mesta. Alkaraz trenutno ima 8.535 poena, čak 3.260 manje od Đokovića.

Danil Medvedev je treći sa 7.280, a daleko iza vodeće trojke su Holger Rune (4.710), Stefanos Cicipas (4.615), Andrej Rubljov (4.515), Janik Siner (4.465), Tejlor Fric (3.955), Kasper Rud (3.560) i Aleksander Zverev 3.030.

Pogled na najnoviju ATP listu najviše će zaboleti navijače proslavljenog španskog tenisera Rafaela Nadala, koji je doživeo strmoglavi pad.

Verovali ili ne, Nadal je pao za 100 pozicija i trenutno zauzima poražavajuće 239. mesto na ATP listi.

Od ostalih srpskih tenisera, Laslo Đere je napredovao za jednu poziciju i sada je 37. na ATP listi, Miomir Kecmanović je 48, a Dušan Lajović je 52. igrač sveta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (2)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)