JU-ES OPEN SVE ZANIMLJIVIJI: Alkaraz ispisuje istoriju, Rubljov se "zagrcnuo"

Novosti online

04. 09. 2023. u 22:35

Ju-Es open ulazi u završnicu, a u ponedeljak su plasman u četvrtfinale nadmetanja u muškoj konkurenciji najpre ostvarila dva favorita.

ЈУ-ЕС ОПЕН СВЕ ЗАНИМЉИВИЈИ: Алкараз исписује историју, Рубљов се загрцнуо

FOTO: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz je 61. tenisera sveta, Matea Arnaldija iz Italije, lako savladao sa 6:3, 6:3, 6:4.


Time je 20-godišnji Španac ušao u istoriju kao najmlađi teniser koji je triput zaredom došao do četvrtfinala njujorškog grend slema, a jedino je Bjern Borg bio mlađi od njega a da je na četiri uzastopna grend slem turnira uspeo da se probije među osam najboljih.
Pritom, branilac trofeja ima učinak 15-1 na Ju-Es openu, a impresivinih 57-6 u ovoj sezoni, čime je već sada dostigao prošlogodišnji broj pobeda.

A pobedio je i Andrej Rubljov, no malo teže.


On je posle skoro trosatne borbe, kao osmi nosilac savladao 123. sa ATP liste, Džeka Drejpera sa 3:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

Rus je četvrti put prošao među osam najboljih u "velikoj jabuci", a uz 14 asova, 45 direktnih poena i čak 66% osvojenih poena na svoje druge servise, prvi put u karijeri je uspeo da od četiri grend slem turnira u sezoni - na tri dođe bar do četvrtfinala.

Alkaraz će u polufinalu igrati sa pobednikom meča Janik Siner (Italija, 6. nosilac) - Aleksander Zverev (Nemačka, 12.), a Rubljov protiv boljeg iz duela Danil Medvedev (Rusija, 3.) - Aleks de Minaur (Australija, 13.)


Kada Novak Đoković igra naredni meč?


Novak Đoković u četvrtfinalu njujorškog grend slema za protivnika ima 9. nosioca, ljubimca domaće publike Tejlora Frica.

Odlukom organizatora, i to prilično podmuklom, njihov meč će u utorak početi u terminu koji najmanje odgovara Noletu.

Sve vezano za Ju-Es open - pratite i dalje uživo uz sportske stranice portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)