VRLO PODMUKLO! Evo kada Novak Đoković igra četvrtfinale Ju-Es opena

Novosti online

04. 09. 2023. u 21:19

Novak Đoković nastavlja da pobeđuje na Ju-Es openu, ali organizatori mu nimalo nisu olakšali posao kada su određivali termine četvrtfinala.

ВРЛО ПОДМУКЛО! Ево када Новак Ђоковић игра четвртфинале Ју-Ес опена

Tanjug/AP

Nole u četvrtfinalu njujorškog grend slema za protivnika ima 9. nosioca, ljubimca domaće publike Tejlora Frica.

I, njihov meč će, po našem, srednjoevropskom vremenu, početi u utorak oko 19.30. 

Naizgled, idealno, bar za ovdašnje ljubitelje tenisa, ali...

Postoje dva detalja koja će prilično iznervirati Noleta, njegov stručni štab, ali i Đokovićeve navijače.

Najpre, na centralnom terenu program u podne po lokalnom vremenu otvaraju Jelena Ostapenko i Koko Gof, koja igra najduže mečeve u ženskoj konkurenciji, a nekako baš uvek ona bude postavljena kao "uvod" u Noletov nastup. Prvog "radnog dana" na ovom grend slemu Đoković je maltene dva i po sata duže čekao na početak svog meča nego što se mislilo da će biti slučaj, jer je Gof igrala pravi maraton (jedan u nizu; a ume da odigra i gem koji duže traje nego Noletov set), da bi potom bila "ubačena" i svečana ceremonija, koja je izazvala dodatno Novakovo čekanje.

Ali, najmanji je problem što će Đoković pola sata, sat ili duže čekati na svoj četvrtfinalni nastup od očekivanog termina, koliko činjenica - da će protiv 11 godina mlađeg Amerikanca igrati kada je najveća vrućina.

Očekuje se da će tokom dana temperatura u Njujorku biti oko 33 stepena na Celzijusovoj skali, a Nole je, usled velike vlage i trčanja po betonu koji prilično ume da se usija, imao probleme na početku ovog grend slema i kada je bilo hladnije, odnosno oko 30 stepeni. Upravo zato je Džon Mekinro, američka teniska legenda, u današnjem ekskluzivnom intervjuu za "Novosti" i istakao da Nole jeste favorit protiv Frica, od kog nikada nije izgubio (7:0 vodi Đoković), ali da će veliki faktor biti i kada se taj meč igra, jer Srbinu, sada 36-godišnjem, dnevni termin manje odgovara upravo zbog vrućine.

Novak Đoković na Ju-Es openu 2023 / Foto: Printskrin

A baš za dnevni termin, i to u najtoplijem, delu dana, organizatori su se odlučili kada je reč o susretu Srbina i Amerikanca od kog se u Americi mnogo toga očekuje na ovom grend slemu.

Bilo kako bilo, i taj meč, i sve vezano za Ju-Es open - pratite i dalje uživo uz sportske stranice portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona