ĐOKOVIĆ U TREĆEM KOLU SINSINATIJA: Novak se nije nadao ovakvoj pobedi

Novosti online

17. 08. 2023. u 01:54

NOVAK Đoković plasirao se u treće kolo mastersa u Sinsinatiju nakon što je početkom drugog seta meč predao Alehandro Davidovič Fokina. Prvi je rešen sa 6:4 u korist drugog igrača sveta.

ЂОКОВИЋ У ТРЕЋЕМ КОЛУ СИНСИНАТИЈА: Новак се није надао оваквој победи

Screenshot / TennisTV

Prvi meč srpskog asa na ovom turniru iz serije 1000 trajao je samo 46 minuta. Španac je bio prinuđen da preda duel zbog problema sa leđima.

On je na kraju sedmog gema otišao u svlačionicu kako bi mu se ukazala pomoć. Vratio se na teren, ali bilo je jasno da će imati dosta problema. Đoković je to iskoristio i dobio prvi deo duela.

Drugi tek što je počeo, a već je morao da preda 23. igrač sveta. Odigrana su samo dva poena nakon čega je 24-godišnjak pružio Novaku ruku, što je značilo da je susret gotov.

Trenutno drugi igrač planete nije blistao, a posebno mora da popravi servis za nastavak turnira, ubacio je 12 od 29 prvih servisa. Jasno da će se na tome raditi do narednog meča.

Podsetimo, Srbin će u narednoj rundi igrati protiv Gaela Monfisa koji je pobedio Aleksa de Minora sa 7:5, 6:4.

Njihov 19. međusobni duel (Nole vodio 18:0) na programu je u noći između četvrtka i petka od 2.30.

Drugi set: Đoković - Fokina 6:4

Fokina je predao meč posle samo dva odigrana poena u drugom setu.

Prvi set: Đoković - Fokina 6:4

6:4 - To je pravi Novak. Nije ga uzdrmao gubitak svog gema. Drugi put uzastopno je oduzeo servis rivalu i to je u ovom slučaju bio znak da je prvi set okončan u korist osvajača 23 grend slem titule.

5:4 - Ovo se nije očekivalo. Umesto 1:0 u setovima, Davidovič Fokina je uspeo da vrati brejk i tako ostane u prvom setu.

5:3 - Vratio se Španac posle ukazane pomoći, ali na teren kao da je izašao neki drugi Davidovič Fokina. Đoković je to iskoristio, napravio brejk sa nulom i došao u situaciju da servira za meč.

4:3 - Drugi put od početka duela srpski as dobija gem bez izgubljenog poena, no brejka još uvek nema. Meč je nakratko prekinut zbog toga što je Davidovič Fokina zatražio pomoć fizioterapeuta zbog problema sa leđima.

3:3 - Neverovatnom greškom Đokovića je okončan šesti gem. Drugi teniser sveta je bio sam ispred mreže i lopticu je poslao u mrežu, što je nesvojstveno njemu.

Screenshot / TennisTV

3:2 - Veoma brzo se igra na startu meča. Noleta ne služi prvi servis, ali ima prednost. Ubacio je za sada samo 7/17 prvih servisa. Ipak, Španac mu dosta pomaže greškama da neutrališe to što ne služi idealno početni udarac.

2:2 - Još jedan dobar gem za 24-godišnjaka, a završio ga je asom i to iz drugog servisa. Đoković još uvek nije došao do prilike za brejk.

2:1 - Prvi se u problemu našao Srbin. Suočio se Beograđanin sa dve brejk-lopte, ipak uspeo je da nađe način zahvaljujući servisu i izvuče se iz nezgodne situacije. Nije se baš očekivalo da meč počne ovako, tačnije da Davidovič Fokina prvi dođe u situaciju da oduzme protivniku servis.

1:1 - Dobar gem odigrao je i Španac. Brzo se igra na početku meča. Deluje da se obojica tenisera još uvek traže, pošto za sada greše i jedan i drugi.

1:0 - Ekspresno je prvi gem dobio Đoković, ostavio je rivala bez ijednog poena. Fokina je tri puta poslao lopticu u aut i uz jedan Noletov as dovoljno za početnu prednost.

Uoči meča:

Drugi teniser sveta i Španac odigraće peti međusobni duel, Srbin trenutno vodi sa 3:1. Momak iz Rinkon de la Vitorije trijumfovao je prošle godine na mastersu u Monte Karlu.

Ovo je ujedno prvi Noletov meč na američkoj turneju posle dve godine. Vratio se na turnir u Ohajo koji je do sada osvajao dva puta.

Fokina je danas otkrio da mu je san da pobedi Đokovića. To je uspeo da uradi jednom, ali želi to da ponovi. Ipak, svestan je da ga čeka veoma težak posao, uprkos tome što osvajač 23 grend slem titule nije odigrao nijedan meč od 17. jula.

Podsetimo, Đoković je juče nastupio u dublu sa zemljakom Nikolom Ćaćićem i njih dvojica su zaustavljeni u prvom kolu.

BONUS VIDEO: PARIZ JE NjEGOV: Novak Đoković "prošetao" pehar Rolan Garosa Parizom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu