ĐOKOVIĆ IZGUBIO! Novak zaigrao posle dve godine u Americi, a masters u Sinsinatiju počeo porazom u dublu

Novosti online

15. 08. 2023. u 20:59 >> 20:59

Novak Đoković je stigao u Sinsinati da na tamošnjem mastersu nastupa u oba dela turnira, a najpre se oprobao u nadmetanju parova.

ЂОКОВИЋ ИЗГУБИО! Новак заиграо после две године у Америци, а мастерс у Синсинатију почео поразом у дублу

Screenshot / TennisTV

I, nije bio uspešan.


Igrao je u tandemu s kolegom iz reprezentacije Srbije, Nikolom Ćaćićem i odmah doživeo poraz.

Nikola Ćaćić i Novak Đoković u Sinsinatiju / Screenshot / TennisTV


Njihovi suparnici su bili Britanac Džejmi Marej i Australijanac Majkl Venus koji su trijumfovali sa 6:4, 6:2.


U prvom setu neizvesnost je trajala do poslednjeg poena, čak su bliži osvajanju te deonice bili Srbi jer su u dva gema imali ukupno tri brejk lopte, ali ih je loš servis na kraju skupo koštao.


I tada, u pomenutoj završnici, a naročito u drugom setu, u kome je britansko-australijski tandem u tom segementu igre bio maltene bez greške, što je uz dva brejka i potvrdio.
Njihovi naredni rirvali biće Holanđanin Vesli Kolhof i Britanac Nil Skupski, prvi nosioci na ovom mastersu, koji su upravo zbog toga što su favoriti bili slobodni u prvom kolu.


Što se pojedinačne konkurencije tiče, Nole je saznao ko će mu biti naredni rival - a nije u pitanju nimalo naivan suparnik.

Pozdrav na kraju meča Đoković/Ćaćić - Marej/Venus / Screenshot / TennisTV

KRAJ! Đoković/Ćaćić - Marej/Venus 4:6, 2:6

2:6 - Brejk/set/meč za Australijanca i Britanca! Na servise Nikola Ćaćića došli su do gema koji ih je poslao u drugo kolo.

2:5 - Marej je maestrealno servirao i na "nuli" ostavio suparnike.

2:4 - Novak Đoković svojim servisima primiče srpski tandem an 2:4, ali... treba nadoknaditi brejk. A sledeći servira Džejmi Marej, koji dosad nije mnogo grešio.

1:4 - Nastavljaju Australijanac i Britanac da "gaze" svoje rivale u drugom setu. Servisi ih, zasad, odlično služe

1:3 - Brejk za Mareja i Venusa! Šteta... Ćaćićevi servisi nisu uzdrmali rivale kao do sada...

1:2 - Džejmi Marej, uz dva izgubljena poena, osvaja novi gem za svoju ekipu

1:1 - Nole uzvraća udarac istom merom. Jedan izgubljen poen, četiri osvojene, izjednačenje u gemovima.

0:1 - Venus je ponovo izvrsno "odservirao svoj gem". Samo jedan izgubljeni poen, dvaput nateran Nole na greške i - posle osvojenog seta, vođstvo i na startu drugog za Britanca i Australijanca.

4:6 - Brejk/set za Mareja i Venusa! Novak Đoković je servirao, sve je delovalo "pod kontrolom" do 30:30, a onda su Džejmi Marej i Majkl Venus u narednom poenu "napali" volejima Ćaćića i došli do dve brejk/set lopte. Prvu je Nole anulirao servisom, no drugu nije uspeo i ... uvodnu deonicu dobili su suparnici srpskog dubla.

Predah tokom meča Đoković/Ćaćić - Marej/ Venus - Screenshot / TennisTV

4:5 - Sve neizvesnija borba, kako se bliži kraj seta. Britansko-australijski dubl je uz gubitak svega jednog poena, iznova osvojio "svoj" gem.

4:4 - Još jednom je siguran na servisu bio Nikola Ćaćić, uz samo jedan izgubljen poen stiglo se do novog izjednačenja u broju osvojenih gemova.

3:4 - Šteta! Nova brejk prilika za srpski tandem, uspeli su Nole i Nikola da izjednače na 40:40, ali naredni poen pripao je njihovim suparnicima, time i gem. Treća neiskorišćena brejk prilika za Đokovića i Ćaćića.

3:3 - Treći put su Srbi servirali (drugi put je to činio Nole), treći put su momci s druge strane mreže bili na 30:30, a treći put su gem osvojili Đoković i Ćaćić. Posle tog izjednačenja, Nole je odservirao sjajno za vođstvo, a potom je volej Ćaćića doneo poen za 3:3.

2:3 - Samo jedan poen su izgubili Britanac i Australijanac u ovom "svom" gemu, pa će sledeći servirati Nole.

2:2 - Dobri servisi Nikole Ćaćića "umirli" su rivale koji su, iznova, "imali" 30:30 kao tim koji prima početne udarce, ali dalje od toga nisu mogli. Svi akteri ovog duela su dosad servirali, pa "krug kreće ispočetka" - Australijanac Venus će sledeći biti "na crti".

1:2 - Šteta! Nervira se Nole, i to sa pravom: vodili su suparnici srpskog tandema sa 30:0 na servise Džejima Mareja, a onda su se Đokovićeve bravure pobrinule za preokret na 30:40. To je značilo dve uzastopne brejk lopte (u dublu, na 40:40, gem osvaja ko "uzme" sledeći poen), ali obe te brejk šanse nisu iskorišćene. Razlog? Najpre izvrsno serviranje Britanca, a potom jedna "eksplozivna" razmena udaraca na mreži, u kojoj su Srbi za nijansu bili slabiji.

1:1 - Solidno je servirao Novak, razmene nisu trajale dugo, a rivali srpskog dubla su se ponadali da bi možda mogli do brejka kada su stigli do 30:30. Ipak, dva naredna poena su dobili Đoković i Ćaćić, pa je rezultat izjednačen pred servise Mareja.

0:1 - Brzo je britansko-australijski tandem dobio "svoj gem", sledeći će servirati Novak.

19.50 - Meč je počeo! Servira Australijanac Venus.

Novak Đoković sa novim imidžom - pustio je bradu... / Screenshot / TennisTV

Novak u "Sinsiju" nastupa u oba dela turnira, pa se nadmetanju parova takmiči u tandemu s kolegom iz reprezentacije Srbije, Nikola Ćaćić. 

Njihovi suparnici su Britanac Džejmi Marej, čiji je rođeni brat Endi daleko poznatiji i uspešniji, ali je Džejmi bolji dubl igrač, te Australijanac Majkl Venus.

Ako Srbi pobede, igraće protiv Holanđanina Veslija Kolhofa i Britanca Nila Skupskog, prvih nosilaca na ovom mastersu, koji su upravo zbog toga što su favoriti bili slobodni u prvom kolu.

Uoči meča - raspored, kada igra u singlu, protiv koga...

Posle odmora nakon borbe za trofej Vimbldona, što mu je bilo treće grend slem finale u 2023. godini - Đoković sada igra u Sinisinatiju, a onda ga od 28. avgusta čeka poslednji grend slem u sezoni, Ju-Es open.

Đoković je, inače, u pojedinačnoj konkurenciji turnir u Sinsinatiju osvojio u dva navrata, 2018. i 2020, ali posle te druge titule tamo više nije igrao.

Nole je slobodan u prvom kolu mastersa u Sinisinatiju, a u drugom će igrati protiv boljeg iz meča Davidovič Fokina - Ečeveri.

Ako vam se tenis sviđa, ono što u njemu radi Novak Đoković, a i ako pratite "beli sport" i zbog drugih u njemu, pratite ga na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)