SRBIJA JE PONOSNA! Imamo novo tenisko čudo, u polufinalu je Vimbldona

Novosti online

13. 07. 2023. u 18:04

Dok najveću pažnju na Vimbldonu privlači šta će uraditi aktuelni šampiona Novak Đoković i može li da mu krunu skine neko od preostalih kandidata koje predvodi Karlos Alkaraz, ima Srbija još razloga za teniska zadovoljstva.

СРБИЈА ЈЕ ПОНОСНА! Имамо ново тениско чудо, у полуфиналу је Вимблдона

FOTO: Tanjug/AP

Za to se pobrinuo mladi teniser Branko Đurić.

On je izborio polufinale juniorskog Vimbldona u nadmetanju parova, jer je sa svojim dubl-partnerom Arturom Žeom danas nadigrao treće nosioce.

Srpsko-francuski par je Španca Aleksandra Melera Krecera i Meksikanca Rodriga Pačeka Mendeza savladao rezultatom 6:3, 7:6(3).

Njihovi rivali u polufinalu biće ili prvi nosioci, Rus Jaroslav Demin i Amerikanac Kuper Vilijams, ili američki tandem Darvin Blanš - Roj Horvic.

Branko Đurić je rođen u Budvi, osvojio je sve što se moglo osvojiti u mlađim kategorijama u Crnoj Gori i rešio da nastupa pod srpskomo zastavom. U Srbiji je prvu veliku titulu osvojio kada je postao prvak za igrače do 12 godina, a interesantno je da je u detinjstvu paralelno trenirao "beli sport" i fudbal.

A Novak Đoković?

Podsetimo, Novak Đoković u petak igra protiv Janika Sinera polufinale Vimbldona, a taj meč možete da pratite uživo uz prenos na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)