RUS MU OVO NEĆE ZABORAVITI! Evo šta je Novak Đoković rekao posle plasmana u polufinale Rolan Garosa

Novosti online

06. 06. 2023. u 19:05

NOVAK Đoković je nastavio da ređa trijumfe na Rolan Garosu, a posle zanimljivog četvrtfinala - zanimljivo se i obratio javnosti.

РУС МУ ОВО НЕЋЕ ЗАБОРАВИТИ! Ево шта је Новак Ђоковић рекао после пласмана у полуфинале Ролан Гароса

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Nole se plasirao u polufinale nakon što je u burnom meču pobedio Rusa Karena Hačanova, o čemu je u razgovoru sa Matsom Vilanderom na terenu "Filip Šatrije" rekao najpre sledeće:

- Ovako se duel odvijao zbog kvaliteta Hačanova, a ja sam uz to imao i mnogo grešaka u prva dva seta. Sporo sam ušao u ovaj duel, ali odigrao sam savršen taj-brejk, podigavši za nekoliko nivoa moj nivo. Bila je ovo velika borba, nešto što i očekujete u četvrtfinalu grend slema. Tu vam niko neće pokloniti pobede i zadovoljan sam što sam ovako krupnu prepreku preskočio.

Na pitanje otkud onoliko neočekivanih kikseva u njegovoj igri, Nole se osmehnuo:

- Da, bilo je nekih lakih poteza koje sam pogrešno izveo. Naročito na mreži. Dešava se to: nekada stvari funkcionišu, nekada ne. Probao sam da promenom ritma, skraćivanjem udaraca, poremetim planove Hačanova, verujući da se ne kreće onoliko dobro koliko bi morao ako moja nastojanja urode plodom. Na kraju je to proradilo. Ali, bila je velika bitka. I ne čudi me, jer ja za njega imam uvek mnogo poštovanja i najiskrenije mu želim mnogo uspeha u nastavku sezone - pohvalio je Đoković Karena Hačanova, koji će ove reči o velikom poštovanju sigurno upamtiti.

Na kraju se Nole osvrnuo na osećaj igranja na centralnom terenu Rolan Garosa:

- Teren "Filip Šatrije" je jedan od najboljih na svetu. Uvek pokušavam da pružim najbolje od sebe ovde. Uostalom, i spremao sam se za to - rekao je Nole.

Đoković je u nedelju oborio neverovatan rekord Rolan Garosa, koji je dosad držao zajedno sa Rafaelom Nadalom, sledi mu polufinale ili protiv Karlosa Alkaraza ili protiv Stefanosa Cicipasa, a na sportskim stranicama portala "Novosti" pratite i dalje pohod najboljeg tenisera u istoriji - ka novom podvigu. 

BONUS VIDEO: SRBIN I RUS U CENTRU PAŽNjE: Novak Đoković i Danil Medvedev zajedno na Rolan Garosu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

ZA BOLJE SUTRA: Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine