KOCKICE SE SLAŽU U IDEALNI MOZAIK: Novak Đoković tačno zna kako će Rus da igra protiv njega u četvrtfinalu Rolan Garosa

Rolan Garos ulazi u završnu fazu, a samim tim se približava i trenutak istine da li će Novak Đoković (3. nosilac) uspeti da već ovog juna pobedonosno overi pohod na najvišu grend slem kotu na čijem vrhu je zlatnim slovima ispisan broj 23. Na putu ka ovom istorijskom rekordu u utorak će mu, u četvrtfinalu, stajati Rus Karen Hačanov (11. nosilac).

КОЦКИЦЕ СЕ СЛАЖУ У ИДЕАЛНИ МОЗАИК: Новак Ђоковић тачно зна како ће Рус да игра против њега у четвртфиналу Ролан Гароса

Foto: Goran Čvorović

- Veoma je konzistentan igrač, nema nekih velikih uspona i padova u njegovoj igri. Znam, otprilike, kako će da odigra. U stvari, znam tačno! Jasni su mi njegova igra i taktika koju moram da primenim – najavio je Novak ovaj važan duel.

Između Srbina i Rusa nema tajni.

- Igrali smo dosta puta jedan protiv drugog, na različitim podlogama. Čak i ovde na Rolan Garosu. Poznajem njegovu igru dosta dobro – potvrđuje Đoković.

Taj duel na pariskoj šljaci odigran je u osmini finala 2020. godine, ranog oktobra, u neobičnom prohladnom terminu zbog pandemije koronavirusa, kada je Novak lako slavio u tri seta, sa 6:4, 6:3, 6:3. Nadajmo se da će tako biti i u uobičajenom junskom kalendaru, pod užarenom zvezdom iznad "Šatrijea".

Njih dvojica su, inače, do sada odigrali devet zvaničnih mečeva, a ukupni skor je daleko na strani našeg asa, sa osam pobeda i samo jednim porazom. Taj jedini rezultatski minus datira iz 2018. godine, a dogodio se baš ovde, u Parizu, ali desetak kilometara dalje, u Bersiju, u finalu mastersa.

Slavio je tada Rus sa 7:5, 6:4 i ostavio Novaka bez znamenja u jednoj od njegovih najtrofejnijih arena. Ali od tada je mnogo vode proteklo Senom od Bersija do Bulonja, a Karen više nikada nije uspeo da iznenadi našeg šampiona.

Ipak, ovo je četvrtfinale, a Hačanov dolazi možda spremniji nego ikad.

- Uspeo je da uđe u drugu nedelju poslednja tri grend slema i jedan je od retkih kome je to pošlo za rukom. To govori o tome koliko je dobar na svim podlogama – analizira Novak svog protivnika.

Zna da je ovo prilika koju niko olako ne želi da ispusti.

- U četvrtfinalu grend slema motivacija je prisutna kod oba igrača. Siguran sam da on neće imati mnogo toga da izgubi i verujem da će se truditi da odigra meč života – najavljuje Nole ljutu bitku.

U ovaj dvoboj Rus ulazi umorniji, jer je u prethodnom kolu odigrao četiri seta koja su potrajala tri i po sata.

- Ima je težak meč protiv Sonega, koji je "prelomio". Psihički je jak, već je iskusan igrač, dugi niz godina je tu. Nema šta, neće se iznenaditi ili uplašiti stadiona ili velike prilike. Očekujem tvrd meč i nadam se da ću biti na željenom nivou – ističe najbolji srpski teniser.

Toliko o protivniku. Što se Novaka tiče, pokazao je u Parizu odličnu igru, a kako je vreme odmicalo, podizao je formu i spreman ulazi u odlučujuće okršaje.

- Stvari se polako slažu u taj idealni mozaik koji tražim ovde na Rolan Garosu. Od početka sezone na šljaci, upravo je ovde cilj dostići igrački vrhunac. Mislim da ga još nisam dostigao, ali sam na dobrom putu – siguran je u sebe.

Prava provera koliko je spreman, bio je prethodni meč protiv Peruanca Variljasa, u kome je Novak blistao.

- Igrački, fizički i mentalno sam se zaista osećao dobro u tom meču i možda odigrao najbolji tenis, ne samo na ovom turniru, već i u celoj sezoni na šljaci. Taj duel je bio idealan, posle onog u trećem kolu koji me je fizički dosta iscrpio. Dobro je imati malo kraći meč, u tri komforna seta – slaže se Nole.

Imao je Novak vremena da se odmori, sredi misli, posveti se i porodici, oporavi, i sada se okreće novim, sve već izazovima, kako turnir odmiče.

- Nadam se da će forma ići uzlaznom putanjom. Znam šta me očekuje. Mislim da sam spreman. U stvari, ne mislim, nego stvarno jesam spreman! Dobro se osećam, radujem me to što sam imao dan odmora, tako da sam imao dovoljno vremena da se spremim – uverava Nole nacionale da će biti na visini zadatka.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a