NADAL NIKADA RANJIVIJI: Rafa ovakav nikada nije nastupao na Rolan Garosu

S.RAJIĆ

06. 05. 2023. u 18:06

U KAKVOJ formi i fizičkom stanju će se Rafael Nadal pojaviti na Rolan Garosu, prava je misterija. Otkazivanjem mastersa u Rimu (10-22. maj) usled povrede mišića, poslednjeg velikog takmičenja do Pariza, Španac se našao u podređenom položaju u odnosu na najveće konkurente, Novaka Đokovića (sa kojim je izjednačen po broju GS, 22:22) i mladog Karlosa Alkaraza.

НАДАЛ НИКАДА РАЊИВИЈИ: Рафа овакав никада није наступао на Ролан Гаросу

Tanjug/Ap

Naime, u dosadašnjoj karijeri nikada se nije dogodilo da "kralj šljake" dođe u prestonicu Francuske na drugi grend slem bez ijednog meča na zemljanoj podlozi! Teško je očekivati da će se Nadal naći na turnirima u Lionu i Ženevi iz serije 250, koji prethode borbama u Bulonjskoj šumi. Uz to, jasno je da će, ako Rafa prođe, već u prvoj nedelji Pariza biti "šlager". U osmini finala, nameriće se na nekog od prva četiri nosioca, pa je realno da mnogo pre finala naleti na Đokovića ili Alkaraza.

Davno beše 18. januar i drugo kolo Australijan opena, kada je Nadal "bacio peškir" Mekenziju Mekdonaldu zbog povrede mišića leve noge. Brzo je umirio navijače najavom da će biti van terena četiri do šest nedelja. Raširenih ruku čekali su Španca direktori turnira u Monte Karlu, Barseloni, Madridu i Rimu, ali su dobili "hladan tuš". Nadu u oporavak podgrevali su samo sporadični snimci iz akademije na Majorci, gde je viđen kako se priprema.

Prošle sezone je do Pariza odigrao samo dva turnira, u Madridu i Rimu (četvrtfinale i treće kolo), i to je bio najmanji broj pojavljivanja na takmičenju pre RG. Doduše, uz ogradu da su u korona sezoni 2020, kada je pandemija skroz pretumbala raspored, borbe u Francuskoj održane nakon Ju-Es opena, a masters u Italiji je bila jedina priprema.

Što se tiče izostanka Nadala iz Rima, na ATP listi spustiće se sa 14. pozicije na 15, jer će izgubiti samo 90 bodova. Niže ne može, jer ima dovoljnu zalihu u odnosnu na prve pratioce. A što se tiče Rolan Garosa, koji je osvajao 14 puta, ranom eliminacijom ili nepojavljivanjem, dočekao bi ga nezapamćeni sunovrat, pošto bi bio rubu ispadanja iz top 100! 

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri