NIJEDAN SRBIN OVO NIJE DOŽIVEO: Novak Đoković u neverovatnoj situaciji, Amerika ovo ne pamti

Novosti online

13. 03. 2023. u 16:00

NOVAK Đoković se još nada da bi mogao da zaigra u drugoj polovini američke turneje, a najnovije vesti vezane za tenis, tačnije za najboljeg tenisera sveta, prilično su neverovatne. I veoma zanimljive.

НИЈЕДАН СРБИН ОВО НИЈЕ ДОЖИВЕО: Новак Ђоковић у невероватној ситуацији, Америка ово не памти

FOTO: G. Č.

Nedavno se zakomplikovala situacija oko Noletovog odlaska u Sjedinjene Američke Države. Kao što je poznato, iako se Đoković nadao da će zaigrati na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, zabrana dolaska nevakcinisanih protiv Kovid-19 u SAD ostala je (i za njega) na snazi, pa je postalo sve izvesnije da od Noletovog dolaska u SAD nema ništa. 

I pored toga što teniski "broj 1" uopšte ne razmišlja da odustane od odlaska u Floridu, o čemu su vam "Novosti" pisale prošle srede, ipak je mnogo izvesnije da administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena neće napraviti ustupak. Odnosno, neće pustiti Noleta da, pre (za maj) planiranog ukidanja pandemijskih ograničenja za ulazak u zemlju, uđe u nju nevakcinisan. Naravno, to što je Novak onemogućen da igra na američkim mastersima jeste teniski ružno, jer je u pitanju najbolji igrač na planeti, ali - on nije bez velike američke podrške.

Štaviše, dobio je jednu nestvarnu - čuveni političar, guverner Floride, američke savezne države u koju Đoković treba da stigne, spreman je da vesla 294 kilometara kako bi čamcem prebacio Đokovića sa Bahama u Majami.

Evo kako o ovoj nesvakidašnjoj situaciji, koju dosad nijedan Srbin nije doživeo, izveštava američki MSN, informativni portal koji je u vlasništvu Majkrosofta:

"Vreme je isteklo za Đokovića da zaigra na Indijan Velsu, ali američki političari, a ponajpre guverner Floride, Ron Desantins, lobiraju da se propisi promene i dozvoli ulazak u zemlju svetskom broju 1 kako bi zaigrao na Majami openu.

SAD još uvek zahtevaju od stranih posetilaca da budu vakcinisani protiv Kovid-19, a Srbin, koji je ranije govorio da nije vakcinisan, potvrdio je da podneo zahtev za posebnu dozvolu za ulazak u zemlju, uoči ova dva turnira. Ipak, organizatori Indijan Velsa su prošle nedelje objavili da se Đoković povukao sa tog nadmetanja, čiji je glavni deo počeo u sredu.

Desantis, sa druge strane, tvrdi da bi rado "veslao čamac sa Bahama" za Đokovića, samo da mu se dozvoli da učestvuje na turniru u Majamiju koji se održava sledećeg meseca.

- Sa Bahama bih dovde veslao čamac za njega. Ma, uradio bih to 100 odsto! Nisam baš siguran da bi njegov tim želeo da tako uđe u ovu zemlju, što potpuno razumem, ali mislim da bi to svakako bio sjajan momenat - poručio je Desantins na konferenciji za štampu u Tampi.

Ron Desantins, guverner Florde koji se zalaže da Novak Đoković bude pušten u SAD / Vikipedija

Prema izjavi direktora Centra za kontrolu i prevenciju bolesti ("CDC"), potvrda o Kovid-19 vakcinaciji je potrebna za sve ljude koji nemaju američko državljanstvo, sve putnike koji nisu imigranti a koji dolaze iz strane zemlje u SAD vazdušnim putem, iako se taj propis primenjuje i na druge forme prevoza (kako dolazak plovnim sredstvom sa Bahama u SAD formalno ne zahteva potvrdu o vakcinaciji, otuda i šala guvernera Floride, prim. prev.).

Još u utorak, Desantins je tražio od predsednika SAD Džoa Bajdena da interveniše i dozvoli Đokoviću da učestvuje na turniru", piše, između ostalog, MSN.

Taj medij, sa druge strane, podseća da su dva republikanska senatora sa Florde, Rik Skot i Marko Rubio, takođe tražili od predsednika Sjedinjenih Američkih Država da dozvole Novaku ulazak u zemlju.

Pa opet, iz Bele kuće, kako je to rekla pres-sekretarka Karina Žan-Pjer, poručuju da se "zainteresovani jave CDC-u u vezi sa pitanjima oko vakcinacije".

- Obavezna vakcinacija je i dalje na snazi i mi očekujemo od svih koji dolaze da se povinuju pravilima naše zemlje, bilo da se radi o učesnicima takmičenja, ili gledaocima, rekla je Karina Žan-Pjer.

Na Noletovu stranu stali su i organizatori Ju-Es opena i Teniski savez Sjedinjenih Američkih Država, pa ostaje da se vidi da li će ovaj pritisak javnosti, uključujući i spremnost jednog američkog guvernera "da vesla od Bahama do Floride" zbog srpskog asa - dovesti do toga da Đoković zaigra u Majamiju, gde se teniski turnir održava od 22. marta do 2. aprila.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju