Novak Đoković je osvojio Australijan open 2023, a onda se, dok je pažnja srpske javnosti bila usmerena na slavlje najboljeg igrača na svetu, "iza kulisa" dešavao jedan skandal. Stefanos Cicipas, poraženi finalista, bio je u njegovom centru, zbog neverovatnog zahteva novinara.

Komentari (13)

Mama

30.01.2023. 19:06

@novinari ajkule - Pametno! Uci od najboljeg i prirodno je da stremi ka vrhu. Smena generacija je neminovna i sto vise susreta sa noletom vise uci i vece su mu sanse da napreduje. Lepo ju cuti pametnog sportistu a ne izpolitizovanog sportistu. Bravo i budi istrajan , a ne zloban.

Markan

30.01.2023. 18:14

Mislim da uvek treba uzeti u obzir da Nadal jako vodi računa da se sa Novakom sreće isključivo na šljaci u poslednjih nekoliko godina, baš kako međusobni skor ne bi bio jako loš. Zato ga je i pobeđivao, jer uvek igra sa njim na "domaćem terenu". Prosto je neverovatno da u poslednjih 6-7 godina, dva najbolja igrača, dva igrača koja osvajaju gradn slam titule ne idu jedan na drugog ni na jednom terenu koji nije šljaka. Jasno je da se o tome jako vodi račun, baš da bi se ova GOAT trka veštački održala sa još jednim argumentom. A ako se uzme u obzir koliko je Novak izgubio od kovida, priča bi odavno bila gotova. Najpre je oštećen je nisu brojali sedmice na broju 1 kada je krenuo kovid, a on je bio prvi. Nisu to računali, ali jesu računali bodove federeru koji nije igrao godinu i po dana posle toga. Zatim nemogućnost igranja Wimbledon te godine, pa zatim američkih turnira, među kojima US opena, pa Australian opena, to su već 3 grand slama na kojima bi Novak imao ozbiljnu šansu da osvoji. To je dovelo i do manjeg broja bodova (Wimbledon ove godine nije računat), pa je i sa ovih 374 sedmice mogao i trebao da ode realno na preko 450 sedmica, približio bi se 500, što je realno stanje. Ali, ne može Amerika 6 turnira, ne računa se Wimbledon 2022., staje računanje liste sa početkom kovida... Šta reći, ozbiljna mašinerija i dalje pravi GOAT priču lažno živom...

Lidija

30.01.2023. 19:05

Ovo je sportista pravi. I ako je izgubio, govori ono što zaista misli, bez mržnje, osude i kritika na račun Novaka... Mnogi bi trebali da se ugledaju na mladog Cici...

Kika

30.01.2023. 20:44

Kako ih nije sramota da tako nešto traže od Cicipasa.Pa taj čovek će možda i u dogledno vreme ponovo igrati sa Novakom.Dali bi sutra mogao mu pogleda u lice posle tako iznuđenih laži.Sramota od Australiskih novinara.

Maki

30.01.2023. 21:45

Ovi Australijanci, odnosno, ovi sa divljeg zapada su najveći idioti, nacisti, fašisti... Terati jednog sportistu da se odrekne izjave koju je dao u vezi Noleta, a koja je i više nego istinita, samo zato što to njih boli, što im srce probadaju takve reči. Bože oprosti im, ne znaju šta rade. U svoj svojoj mržnji spremni su na sve pa i da pogaze Božije zapovesti. Od 10 Božijih zapovesti oni stalno gaze bar 4. Božja.zapovest br.6 ne ubij, br. 8 ne kradi, br. 9 ne laži i br. 10 ne poželi tuđe. Oni debelo krše ove 4 Božje zapovesti i tako će im Bog i vratiti. I treba zaslužili su.

Radovan 5

31.01.2023. 08:08

Kako jedan od novinara???? Pa koliko je poznato mora da se predstavi i kaže za koju agenciju radi,i onda postavi pitanje. U ostalom svi oni rade za istu agenciju.Bruka i sramota.

Pera

31.01.2023. 14:53

Zna se ko su bili i ko su još uvek potomci prvih doseljenika Australije: To je bio najgori ološ u Engleskoj, sa kojima čak ni rodjeni englezi nisu bili u stanju da izidju na kraj, pa su ih transportovali u novu zemlju. Ti banditi su najpree istrebili domorodce, zatim uveli diktaturu da niko nesme da slobodno govori. U svojoj uobrazilji utuvili sebi u glavu da su oni najbolji u svakom pogledu, pa se tako i ponašaju. To je sorta ljudi (potomci bandita i zlotvora) koja ne prašta nikome ko je mnogo puta dokazano bolji od njih i uzalud očekujete da ikad pocrvene. Stoka jedna uobražena. (uz izvinjenje životinjama).