NOLE JURIŠA NA 10. FINALE MELBURNA: Đoković protiv najveće senzacije Australijan opena

Đ. S.

26. 01. 2023. u 23:23

SA jedne strane 44 grend slem polufinala i 21 grend slem titula, savršen skor u melburnškim okršajima za finale. Sa druge, neočekivani debi u četiri najbolja na Australijan openu i san o prvoklasnoj senzaciji. Samo što su snovi jedno, a realnost drugo kada prekoputa mreže stoji Novak Đoković, koji će u večernjem terminu u Australiji, a jutarnjem u Srbiji (9.30) udariti na Tomija Pola u borbi za plasman u deseto finale Australijan opena.

НОЛЕ ЈУРИША НА 10. ФИНАЛЕ МЕЛБУРНА: Ђоковић против највеће сензације Аустралијан опена

TANJUG/AP

Svih devet prethodnih, srpski teniser je štiklirao zelenom bojom, a ako se pogleda način na koji je stigao do desetog, logika i razum nalažu da se o šansama Amerikanca govori u promilima. S tim da takav rezon verovatno neće biti ni u malom mozgu Đokovića, koji je odigrao previše unapred dobijenih mečeva i najbolje zna kako da pristupi bitnom okršaju iz ugla apsolutnog favorita.

U vremenu kada je sve na jedan klik daleko, teško da i o jednom teniseru može da se govori kao o nepoznanici. Čak i kada nikada niste igrali protiv njega u karijeri, što je slučaj između Novaka i Pola.

- Sreli smo se u svlačionici ranije tokom dana. Očigledno on nema šta da izgubi. Prvi put je u polufinalu, igra strašan tenis u poslednjih 12-15 meseci. Znam dobro njegovog trenera. Moram da budem spreman, mentalno, da uđem drugačije nego u prethodne mečeve. Ako igram na taj način, imam šanse da pobedim - nije želeo Novak da ulazi u specifičnosti Polove igre posle pobede nad Rubljovim u četvrtfinalu.

ZA KRUNU SABALENKA I RIBAKINA

ZA titulu u ženskoj konkurenciji na Australijan openu, boriće se Arina Sabalenka i Elena Rijbakina. U prvom polufinalu Ribakina, Ruskinja koja nastupa pod zastavom Kazahstana, savladala je Viktoriju Azarenku 2:0 (7:6, 6:4), dok je Sabalenka bila bolja od Poljakinje Magde Linet - 2:0 (7:6, 6:1). Ribakina će imati priliku da osvoji drugu grend slem krunu u subotu, budući da je lane slavila na Vimbldonu, dok je Sabalenka u situaciji da se bori za prvu titulu sa najvećih teniskih turnira.

Kada bi želeo, verovatno bi u prvi plan izbacio brzinu pomoću koje Amerikanac, 35. igrač na planeti, dolazi u situacije za povoljne udarce. Naročito sa osnovne linije, gde uz pomoć silnog forhenda osvaja gro poena. Ovih dana provlači se i snimak sa prošlogodišnjeg Lejver kupa, gde je Pol (ne)namerno izbegao da se pozdravi sa Đokovićem posle meča našeg asa i Fransisa Tijafoa.

Ali sem tog snimka, teško da se može pronaći bilo kakav dokaz antagonizma prema Novaku od strane jedinog preostalog Amerikanca na Australijan openu, iako ih je u trećoj rundi bilo čak osmorica. Pol je na putu do polufinala već srušio dva bolje rangirana tenisera, Alehandra Davidoviča Fokinu i Roberta Bautistu Aguta, dok je u četvrtfinalu savladao zemljaka, Bena Šeltona. Takođe, prošle godine u Parizu je pobedio Nadala, ali dobijanje Đokovića u Australiji je, ipak, jednačina sa mnogo više nepoznatih. Pitajte samo prethodnih 26 izazivača srpskog tenisera u Melburnu.

- Veoma sam uzbuđen, to je veoma kul. Verovatno bih imao veće šanse protiv Rubljova, ali sjajno je igrati protiv Novaka ovde u Australiji - rekao je Pol.

Drugi polufinalni par čine Stefanos Cicipas i Karen Hačanov.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom teniskom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

SVETSKI DAN BUDUĆNOSTI: Kako da stvorimo bolji svet za sve