VILANDER OČARAN NOVAKOM: "Ne postoji ništa što možete da uradite protiv Đokovića"

Novosti online

23. 01. 2023. u 22:20

RAPSODIJA Novaka Đokovića viđena je protiv Aleksa de Minaura u četvrtom kolu Australijan opena. Srbin, koji je prošle sezone proživljavao torturu, proživljava sada drugu mladost u Melburnu, gde hita ka 10. tituli.

ВИЛАНДЕР ОЧАРАН НОВАКОМ: Не постоји ништа што можете да урадите против Ђоковића

FOTO: AP

Đoković je bio glavna tema teniskih svih medija, a tako i "Eurosporta". Igrač koji je igra kroz povredu je to skoro pa savršenom igrom nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Mats Vilander govorio je za Novosti, nimalo nije štedeo reči hvale na račun Srbina.

Vilander je povukao paralelu između igre Novaka Đokovića i Pita Samprasa.

- Veština sa kojom udara lopticu je neverovatna. Taktički potezi koje pravi - način na koji može da skrati poen forhendom i bekhendom... Novak uspeva jače da udari drugi servis od prvog, nisam siguran da postoji nešto što protivnik može da uradi kada je na ovakvom nivou. Pitao sam Pita Samprasa jednom - "kako igra protiv Nadala na šljaci?", rekao je: "Ne dozvoljavam mu da odigra više od jednog poteza". To ne možete da primenite protiv Novaka . Agresivan je, njegovo samopouzdanje je visoko, deluje nepobedivo.

FOTO: Tanjug/AP

Šveđanin smatra da Novak ima bolji bekhend od njega.

- Iz svake situacije može da se izvuče bekhendom. Najbolji bekhend na liniji imao je izveni švedski teniser (Mats Vilander, prim. aut.), ne više. Novakov bekhend je neverovatan sa svih pozicija, prvo vas poremeti, a onda izbaci iz ritma slajs udarcem. Ipak, forhend je najviše popravio. Zato pobeđuje toliko. Ne znam kako može da pogodi toliko "čisto" lopticu.

Impresivno, Đoković je 54. put stigao do četvrtfinala grend slema.

- Za Eurosport radim od kada su ovi momci (velika trojka) počeli da igraju. Nije im strano učestvovanje u četvrtfinalu. Ponekad osećate da bi to trebalo da vas iznenadi, a onda shvatite da to rade na svim podlogama i da je za njih nešto normalno, zaista neverovatno.

BONUS VIDEO Koreča za Novosti: Važno da je Đoković osetio ljubav navijača u Australiji

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Rud prestigao Sinera (VIDEO)