NIK KIRJOS NASTAVLJA DA NERVIRA AUSTRALIJU! Novak Đoković ovakvog prijatelja nije mogao ni da zamisli (VIDEO)

Novosti online

14. 01. 2023. u 16:39

NOVAK Đoković se vraća na Australijan open na kome mu pre 12 meseci nije bilo dozvoljeno da igra, ali ta deportacija, skandal koji će ostati večna mrlja na sportskoj (i političkoj) istoriji Australije, sada je daleko iza najboljeg koji je na AusOpenu ikada igrao. Ipak, sa strepnjom je srpski as stigao u Melburn, ali su ga navijači na tribinama "Rod Lejver" arene dočekali raširenih ruku i otvorenog srca. A isto je to učinio i nekadašnji "Novakomrzac", Nik Kirjos.

НИК КИРЈОС НАСТАВЉА ДА НЕРВИРА АУСТРАЛИЈУ! Новак Ђоковић оваквог пријатеља није могао ни да замисли (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Podstimo, iako je Nole devetostruki šampion Australijan opena, po čemu je rekorder tog turnira, Srbin nije znao kakav će doček imati kada je izašao da protiv Kirjosa igra revijalni meč.

Znao je, naravno, da ima onih koji ga vole, ali kada je deportovan, u januaru 2022, čak 70% žitelja Australije je tu odluki ministra za imigracije podržavalo.

Nije se to, prema anketama velikih medija, baš mnogo promenilo - najnovije vesti na pomenutu temu govore da je jako velik broj onih Australijanaca koji smatraju da Nole ne treba da igra na ovogodišnjem Australijan openu. Baš zato, Đoković nije bio siguran šta li ga to u Melburnu čeka. A kako ga je dočekao sjajan prijem, rešio je da o tome progovori i javno.

Upravo to njegovo kraće obraćanje, o meču s Kirjosom, nateralo je australijskog tenisera da "stane na žulj" svim onim sunarodnicima, njih 70% iz pomenute prošlogodišnje ankete, koji su Đokovića tada proglasili maltene zločincem.

"Čovek je legenda!", poručio je Kirjos na Tviteru, uz sledeći Noletov snimak:

Đoković je, inače, poručio sledeće o humanitarnom duelu sa nekadašnjim velikim rivalom, a sada velikim prijateljem, koji ga je upravo podržao u januaru 2022. kada ga je skoro cela Australija proterivala:

- Sjajno vratiti se u Melburn, biti opet na Rod Lejver areni, igrati protiv Nika i to iz divnih razloga. Sve to, pred prepunim tribinama. Mnogo je bilo navijača, sjajna energija, odličan tenis... Stvarno mi je mnogo drago što smo igrali tenis i sa osobama u invalidskim kolicima, mislim da je bilo važno za javnost osvetleti sve što oni rade i njihov heroizam. A drago mi je što smo igrali i sa mladim, budućim zvezdama - počeo je Nole, pa gotovo u dahu dodao:

- Bio sam veoma emotivan. Jer, kao što sam rekao tokom intervjua na terenu, nisam znao kako ću biti dočekan posle događaja od prošle godine, ali sam veoma zahvalan zbog načina i energije, zbog ljubavi i podrške koju sam dobio - poručio je Novak Đoković.

Pratite u naredne dve sedmice Australijan open 2023. uz sportske stranice portala "Novosti", da vam slučajno nešto zanimljivo ili važno - ne promakne.

Kada igra Đoković?

Podsetimo, imajući u vidu da je, voljom žreba, Novak Đoković svrstan u "donju polovinu" parova, i definitivno je postalo poznato da će Nole imati dan manje za polufinale od nekih aktera, ali je poznato i kada tačno igra svoj prvi meč (u terminu koji će obradovati sve u Srbiji).

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN - Ovo možda niste znali o čuvenom grend slem turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024