ŠOK U MELBURNU! Dva neočekivana otkaza, i to dan pred početak Australijan opena, evo zbog čega (FOTO)

A. I.

14. 01. 2023. u 09:42

DAN pred početak Australijan opena dve teniserke za koje su mnogi smatrali da su favoritkinje za mesto u završnici turnira, odlučile su da se povuku sa prvog grend slema u sezoni.

ШОК У МЕЛБУРНУ! Два неочекивана отказа, и то дан пред почетак Аустралијан опена, ево због чега (ФОТО)

FOTO: Profimedia

Ajla Tomljanović, australijanka hrvatskog porekla pokušavala je do pred sam početak turnira da sanira povredu, ali to nije uspela da uradi, te je odlučila da se povuče sa turnira.

- Duša me boli što moram da napišem ovu poruku. Neću moći da se takmičim ove godine na Australijan openu. Učinila sam sve što je u mojoj moći da ozdravim, ali nemam više vremena da zacelim i budem 100 posto spremna za takmičenje na vrhunskom nivou. Bila je ovo teška odluka, ali morala sam da slušam svoje telo. Nije tajna da mi je ovo omiljeno mesto za takmičenje, zato me boli što moram da propustim odličnu priliku da igram pred domaćom publikom i budem okružena neverovatnom ljubavlju i atmosferom. Svim navijačima u Australiji, hvala na podršci. Nedostajaćete mi, napisala je 35 igračica sveta Ajla Tomljanović.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ajla Tomljanovic (@ajlatom)

Međutim, ona nije jedina koja će propustiti Australijan open. To će učiniti i Paula Badosa, nekada druga teniserka sveta, te će neučestvovanjem Ašli Barti i Naomi Osake, konkurencija kod žena biti dodatno oslabljena.

- Loše vesti. Tokom četvrtfinalnog meča u Adelejdu, povredila sam se i nakon dobijanja rezultata, jasno je da ću morati da pauziram nekoliko nedelja. Tužna sam što propuštam Australijan open. Nedostajaće mi. Učiniću sve da se na teren vratim što pre, vidimo se uskoro, napisala je Badosa, trenutno 11. teniserka sveta.

BONUS VIDEO: PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)