NADAL BESAN NA ORGANIZATORE AUSTRALIJAN OPENA: Španac već našao alibi za lošu formu

Novosti online

14. 01. 2023. u 13:02

RAFAEL Nadal nije se mnogo oglašavao pred početak Australijan opena, ali je dan pred turnir izneo činjenicu koja ga frustrira.

НАДАЛ БЕСАН НА ОРГАНИЗАТОРЕ АУСТРАЛИЈАН ОПЕНА: Шпанац већ нашао алиби за лошу форму

FOTO: AP/Tanjug

Rafael Nadal nije igrao turnire uoči prvog ovosezonskog grend slema, nastupao je sa reprezentacijom Španije na Junajted kupu gde je poražen u oba meča (protiv Aleksa de Minora i Kameruna Norija), a stručnjaci mu ne predviđaju uspešno učešće u Melburnu.

Ipak, da li se radi o alibiju u slučaju da se predviđanja stručnjaka ostvare ili je nešto drugo u pitanju, Nadal je žestoko kritikovao nove loptice koje će se koristiti na Australijan openu.

Teniska superzvezda smatra da su "lošeg kvaliteta".

Prošlogodišnji šampion neće imati nimalo lak posao u prvom kolu. Igra protiv britanca Džeja Drejpera.

Epa / SCOTT BARBOUR

Pred početak AusOpena odradio je trening sesiju sa 11. igračem sveta Hubertom Hurkačem. Junajted kup, kao i duel protiv Hurkača igrani su lopticama koje će se koristiti u Melburnu.

Španac tvrdi da se navikao na podlogu, ali da su loptice veliki problem.

- Brzina terena nije različita, loptice jesu. Ne znam. Kažu da su iste, ali mi se čini da su lošijeg kvaliteta. Nema sumnje u to. Ne možemo više o tome da pričamo, imamo to što imamo. Moramo tako da igramo. Čini mi se da loptica nema isti spin kao obično. Nakon nekoliko udarca izgubi pritisak. Tada je teže odigrati spin. Moram da se nosim sa tim. Vežbao sam dosta sa njima.

Zanimljivo je da osim Nadala niko drugi u javnost (do sada) nije izašao sa ovom tvrdnjom.

Novak Đoković i Nik Kirjos odigrali su i revijalni meč, a takođe u Melburnu se istim lopticama pripremaju i Aleksandar Zverev, Danil Medvedev i brojni drugi igrači.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)