"PITAM VAJDU O NOVAKU!" Molčan otkrio da sa novim trener priča o Đokoviću

Novosti online

24. 05. 2022. u 23:00

SLOVAČKI teniser Aleks Molčan čiji je trener od nedavno Marjan Vajda igraće sutra protiv Novaka Đokovića u drugom kolu Rolan Garosa.

ПИТАМ ВАЈДУ О НОВАКУ! Молчан открио да са новим тренер прича о Ђоковићу

FOTO: AP

Svestan je 38. igrač sveta da njegov strateg u dušu poznaje svetskog broja jedan jer je sa njih osvojio 20 grend slem titula.

Momak iz Prešova je otkrio kako je došlo da saradnje sa Marjanom Vajdom.

- Upoznao sam ga prošle godine, pitao sam ga da li ima savet za mene kako da nađem pravog trenera. Kada je objavio da se rastao sa Novakom, pitao sam ga za pomoć, za pripremu turnira, video sam da je pozitivan, o mojoj igri, da smo se povezali. Pričali smo da se pridruži timu i evo nas. Za sad je sve savršeno, razumemo se, nema drugih mišljenja jer ovo može biti veoma dramatično, ako jedan trener govori jedno, a drugi nešto drugo. Ipak, oni su na istom putu, misle iste o mom napretku, razumemo se veoma dobro - rekao je Molčan.

Nema dileme da će biti čudno videti Novaka i Marjana na suprotnim stranama.

- Smešno je kako funkcioniše univerzum. Prošle nedelje u Lionu smo videli žreb i pomislio sam: "Vau". Pre svega sam morao da pobedim prvo kolo, fokusirao sam se na taj meč. Znao sam duboko u sebi da ako pobedim imam šansu da igram protiv Novaka i to je zabavno, sada smo tu.

Marjan Vajda i Novak Đoković/Foto: EPA-EFE/ANDREU DALMAU

Slovak je prošle godine igrao protiv Đokovića u finalu turnira u Beogradu 2 i tada je poražen sa 2:0. Bio je to njihov jedini duel do sada.

- Teško je reći, nisam promenio mnogo stvari, moj život, imao sam jedan dobar rezultat u Beogradu to mi je kao da sam osvojio grend slem, a ne finale 250. Tada sam počeo da gledam sve ozbiljnije, sa pravim trenerima, mnogo više sam fokusiraniji na tenis, nego na druge stvari. Mentalitet je malo različit u odnosu na pre dve ili tri godine.

Promenio je pogledan na "beli sport" i sve shvata mnogo ozbiljnije.

- Sve sam promenio, način na koji sam gledao na treninge, fizio, ma sve. Sve u mom životu sam pokušavao da radim ispravno, bio sam u boljoj poziciji, bio sam 300. i nisam igrao nijedan grend slem. Na grend slemu ima više novca, više prilika da pokažem sebe, ne mogu da kažem da sam strastveniji, ali sam svakako ozbiljniji. Trening, hrana nije još moja najbolja strana, ali sam bio mnogo profesionalniji. Dobra stvar za mene je što i kada pobedim ludi meč ili kad igram veoma dobro meni je isto. prošle nedelje su mi rekli da sam igrao neverovatno. Meni je bilo samo dobro, znam da mogu da igram brže, da bolje serviram, meni je to smao pozitivni osećaj da mogu da budem bolji. Igru u defanzivi mogu dodatno da unapredim.

Ne krije da povremeno pita Vajdu o Novaku.

- Više ja pitam o Novaku, šta radi tokom treninga, posle mečeva. Ne počinje da priča o Đokoviću, to dođe slučajno. Pokušavam da učim svaki dan jer je on najveća knjiga tenisa danas. Ono što je funkcionisalo za Novaka možda neće za mene. Ima stvari koje moram da unapredim, on je postajao sve profesionalniji, a sada je najveći profesionalac - zaključio je Molčan.

Zna se i kada će Aleks i Novak odigrati meč na terenu "Suzan Lenglen".

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je postao najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024