STOP ZA RAFAELA NADALA: Rolan Garos "udario šamar" voljenom sinu

Novosti online

24. 05. 2022. u 09:42

RAFAEL Nadal nije imao težak zadatak u prvom kolu Rolan Garosa protiv Džordana Tompsona, pošto je Španac slavio sa 3:0 u setovima.

СТОП ЗА РАФАЕЛА НАДАЛА:  Ролан Гарос ударио шамар вољеном сину

FOTO: AP

Ipak, Nadal je morao da se odrekne jedne njemu jako bitne stvari jer je došlo do određenih promena u Parizu.

Španac je poznat po svojim ritualima, ne gazi linije kada zakorači na teren, ima identične pokrete prilikom servisa koji moraju da budu obavljeni po tačnom redosledu, a jedan od rituala su i flašice vode koje uvek raspoređuje po određenom redu ispred svoje klupe.

Ove godine, međutim, toga neće biti. Zbog novog pravila francuske vlade, plastične boce su zabranjene na sportskim događajima, a kako bi se zaštitila životna sredina teniseri na Rolan Garosu nemaju pravo da imaju flašice.

Umesto toga dobijaju personalizovane kanistere jednog od sponzora i njih mogu napuniti vodom ili nekom drugom tečnošću koju će piti tokom meča.

Ipak, odricanje od jednog rituala Nadalu očigledno nije smetalo, jer nije imao problema u duelu protiv Tompsona, ali pitanje je kako će u nastavku takmičenja izgedati kralj šljake, posle šamara koji je dobio od Rolan Garosa.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je postao najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)