IZNENAĐENJE NA SRBIJA OPENU: Dušan Lajović ispao!

Novosti online

19. 04. 2022. u 20:52

NA Srbija openu okončan je i drugi takmičarski dan, i to porazom reprezentativca naše zemlje.

ИЗНЕНАЂЕЊЕ НА СРБИЈА ОПЕНУ: Душан Лајовић испао!

Foto: EPA-EFE/JASON O'BRIEN

Nakon što je Laslo Đere u "domaćem okršaju" savladao mladu nadu ovdašnjeg tenisa Hamada Međedovića, a potom Filip Krajinović eliminisao Davida Gofana, u drugo kolo nije uspeo da se plasira i Dušan Lajović.

On je posle dva sata i 50 minuta velike borbe, doživeo da ga eliminiše 104. sa ATP liste, kvalifikant Taro Danijel i to sa 2:1, po setovima 2:6, 6:1, 7:6(2).

Lajović, 78. teniser sveta, silovito je "otvorio" ovaj duel, za samo 34 minuta osvojio je prvi set, ali je potom naprasno stao.

U drugoj deonici, Japanac je iskoristio činjenicu da Srbin ubacuje svega 53% prvog servisa gde treba, da preuzme inicijativuk, koju je krunisao sa dva brejka i izjednačenjem u osvojenim setovima.

Treći je doneo i najviše uzbuđenja. Em je brejkova bilo "na sve strane" (Lajović je vodio sa 3:1, pa gubio sa 3:4), em je u sedam od deset odigranih gemova do 5:5 viđene su prilike za "oduzimanje servisa". 

Tako se došlo do neizvesne završnice, u kojoj je srpski reprezentativac poklekao u taj-brejku, pa će Danijel, a ne "Duci", biti rival Holgera Runea u drugom kolu.

BONUS VIDEO: NOVAK ĐOKOVIĆ SA PARAOLIMPIJCIMA: Delio loptice, dobio poklon od stonotenisera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)