NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I GRICKA NOKTE: Danil Medvedev krenuo da zbaci Noleta sa prvog mesta ATP liste

Novosti online

28. 03. 2022. u 21:00

NOVAK Đoković je od prošlog ponedeljka na na vrhu ATP liste, ali bi s čelne pozicije uskoro mogao (opet) da ga smeni Danil Medvedev.

НОВАК ЂОКОВИЋ ГЛЕДА И ГРИЦКА НОКТЕ: Данил Медведев кренуо да збаци Нолета са првог места АТП листе

FOTO: Tanjug

Rus, koji je prestigao Noleta kada je Đoković ispao u četvrtfinalu turnira u Dubaiju, zadržao se samo tri nedelje na vodećem mestu, a na njega bi mogao da se vrati vrlo brzo.

Zapravo, za tako nešto potrebne su mu još samo dve pobede.


Naime, Danil Medvedev se danas plasirao u osminu finala mastersa u Majamiju, a ako dogura do polufinala, sigurno će od sledećeg ponedeljka biti prvi na ATP listi.


Ruski as je na početku ove sedmice, sa 6:3, 6:4, elimiinisao Pedra Martineza iz Španije, 47. tenisera sveta, što mu je druga pobeda u Majamiju, gde je prethodno savladao Endija Mareja, takođe u dva seta.

Danil Medvedev / FOTO: Tanjug/AP


Naredni rival Medvedeva biće Dženson Brukzbi, spektakularni Amerikanac, koji je kao 39. sa svetskog rangiranja iznenadio 15. nosioca, a 17. igrača sveta, Roberta Bautistu Aguta.

Španac je, naime, u trećem setu vodio sa 4:0 protiv 21-godišnjeg američkog igrača, koji je velikim preokretom, uz šest uzastopno osvojenih gemova, pobedio sa 6:3, 5:7, 6:4.


Pobedi li Brukzbija, a onda i najboljeg iz mečeva u kojima se sastaju (i pobednici ukrštaju) Heris - Nišioka, odnosno Karacev - Hurkač, Medvedev će ostvariti primarni cilj u Majamiju: ulaskom u polufinale obezbediće preuzimanje prvog mesta ATP liste od Noleta

Podstimo, Novak Đoković će tenis igrati tek u Monte Karlu, gde masters počinje 10. aprila.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)