HRVATSKA OVO NIJE OČEKIVALA: Sin Darka Miličića pokorio Zagreb!

D. N.

28. 03. 2022. u 18:17

DARKO Miličić je bio jedan od najvećih košarkaških talenata kada je zakoračio u svet NBA lige, tamo nije opravdao ogromna očekivanja, jer pravu šansu praktično i nije dobio, a nakon što se on povukao iz sporta, njegov naslednik kreće očevim stopama.

ХРВАТСКА ОВО НИЈЕ ОЧЕКИВАЛА: Син Дарка Миличића покорио Загреб!

Foto: Twitter/@kkcrvenazvezda

Podsetimo, Miličić je 2003. godine bio čak drugi pik na NBA draftu, odmah iza Lebrona Džejmsa, a ispred igrača kao što su Karmelo Entoni i Dvejn Vejd. Ipak, u Detroit Pistonsima, koji su imali šampionske ambicije, 18-godišnjaku iz Srbije nisu želeli da daju veću minutažu, a on se na američki stil života teško privikavao (ili, zapravo, nikako to nije uspevao, jer mu je potpuno stran), pa je karijera za koju se mislilo da će možda biti najbolja od naših košarkaša otišla nekim drugim stazama.

Miličić se povukao iz sporta, posvetio porodici, a što se posla tiče - voćarstvu, dok je u našoj javnosti često bio istican kao veliki zvezdaš (viđan je na brojnim utakmicama crveno-belih, nedavno postao i član skupštine košarkaškog kluba Crvena zvezda), ali i neko ko voli ovdašnju istoriju, tradicionalnu srpsku muziku i njene izvođače.

U maju 2009. godine, kao član Memfisa, a pre prelaska u Njujork Nikse, Darko Miličić se oženio svojom dugogodišnjom devojkom Zoranom Markuš. Crkveno venčanje je održano u Sremskim Karlovcima uz prisustvo Marka Jarića i Adrijane Lime, a opštinsko u MB Pivnici, gde je upriličena i proslava. U julu iste godine Darko i Zorana su dobili sina Lazara i...

Upravo je naslednik Darka Miličića sada harao Zagrebom, sa vršnjacima sa kojima igra za Crvenu zvezdu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zorana Milicic (@zoranam86)

Naime, selekcija crveno-belih do 13 godina starosti, nastupala je na međunarodnom Kupu u organizaciji Cedevite junior i dominantno došla do trofeja. Kao jedina neporažena ekipa, redom su pred ovim dečacima padali Ratgeber Akademija, Split i domaćin turnira Cedevita Junior. Sa učinkom od tri pobede, bez poraza i uz koš razliku +58, Crvena zvezda se plasirala u finale u kome joj je rival najbolji tim iz grupe B, Zadar.

Viđena je neizvesna borba dostojna finala, ali su izabranici trenera Nebojše Stanojevića bili spretniji i koncentrisaniji u prelomnim momentima. Pobeda rezultatom 83:77 bila je vredna trofeja, a fantastično izdanje crveno-belih nije proteklo bez individualnih priznanja.

KK Crvena zvezda

Najkorisniji igrač turnira bio je Nikola Ivančević i to potpuno zasluženo jer je na četiri utakmice prosečno ubacivao 28,5 poena.

Ali, u idealnoj petorci turnira se, pored Ivančevića, našao upravo i Lazar Miličić, koji je u finalu ubacio Zadranima 20 poena.

KK Crvena zvezda

Nikola Ivančević je sa pravom bio MVP, jer je u borbi za prvo mesto postigao 25 poena (Ratgeber Akademiji je ubacio 37, Splitu 22, a Cedeviti 30), dok je sin Darka Miličića košgeterski bio nešto skromniji - redom je postizao 11 , tri, dva, pa pomenutih 20 poena u finalu protiv Zadra.

Lazar Miličić (skroz desno) i Nikola Ivančević (uz njega), u idealnoj petorci turnira u Zagrebu / Foto: KK Crvena zvezda

Bonus video: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)