NOVAK MOŽE NA JU-ES OPEN? Promena zakona o nevakcinisanimn sportistima otvara vrata poslednjeg grend slema sezone Đokoviću

Novosti online

26. 03. 2022. u 09:51

SJAJNE vesti za Novaka Đokovića i sve istinske ljubitelje tenisa!

НОВАК МОЖЕ НА ЈУ-ЕС ОПЕН? Промена закона о невакцинисанимн спортистима отвара врата последњег гренд слема сезоне Ђоковићу

FOTO: AP/Tanjug

Gradonačelnik Njujorka Erik Adamas ukinuo je uredbu kojom se zabranjivalo učešće nevakcinisanim sportistima u gradu, što znači da postoji velika mogućnost da srpski as zaigra na ovogodišnjem US Openu. 

- Postavljanjem naših domaćih timova u ravnopravan položaj povećavamo njihove šanse za pobedu, te onda imamo pravi uticaj na naš grad - rekao je Adams. 

Adamsova odluka povezana je sa poboljšanjem ekonomije, a pre svega što će sada nevakcinisani igrači Metsa, Jenkisa, Bruklin Netsa i Njujork Niksa moći da igraju i u svom gradu. 

Ono što teniski svet svakako interesuje jeste "otvaranje vrata" za Đokovića koji na Ju-Es Openu brani finale i koji zbog pravila o vakcini nije mogao da igra u Indijan Velsu i Majamiju. Podsetimo, naš as će nevakcinisan moći da nastupa na Rolan Garosu i Vimbldonu.

Ipak, ova odluka gradonačelnika Njujorka nije u potpunosti otvorila vrata dolasku Đokovića u taj grad. Razlog je činjenica da su i dalje na snazi pravila po kojima strani državljani ne mogu da uđu u SAD ukoliko nisu vakcinisani.

Upravo to su bili razlozi Novakovog propuštanja mastersa u Indijan Velsu i Majamiju, pa je najbolji teniser sveta tako ove godine nastupio samo na ATP turniru u Dubaiju. Ipak, ukidanje ove odredbe je dobar prvi korak za Đokovićev dolazak u Njujork...

Novak je ove sezone nastupao samo na Dubaiju, za sada, a naredi turnir na kom će učestvovati biće Mone Karlo, potom Serbian Open 2022, a zatim Rolan Garos i pohod na 21. grend slem titulu! 

BONUS VIDEO - Novak i Jelena u ludom noćnom provodu

 

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)