NOVO ČUDO? ŠTO DA NE! Legendarni Darko Pančev za "Novosti" o senzacionalnoj pobedi Severne Makedonije protiv Italije

Đ. SAMOILOVIĆ

26. 03. 2022. u 08:57

KO fudbal gleda, taj u čuda veruje! Tako bi se mogla opisati nestvarna noć u Palermu, u kojoj je Severna Makedonija bacila na noge Italiju (1:0), prvaka Evrope, i eliminisala je iz konkurencije za plasman na SP.

НОВО ЧУДО? ШТО ДА НЕ! Легендарни Дарко Панчев за Новости о сензационалној победи Северне Македоније против Италије

FOTO: Darko Pančev

Bila je to još jedna situacija u kojoj je David odneo prevagu nad Golijatom, ali posao je tek napola završen. Izabranicima Blagoja Milevskog sledi finalni okršaj sa Portugalijom na stadionu "Dragao" u Portu (29. mart) za odlazak na Mundijal.

Sanjaće simpatični Makedonci na Pirinejima još jedno čudo, možda i mnogo veće nego ono na Siciliji. Ali, ako pitate Darka Pančeva, legendarnog makedonskog asa, fubalski teren je mesto gde se čuda dešavaju češće nego negde drugde.

Darko Pančev

- Čudo je bilo i ovo u Palermu, zato je fudbal i najinteresantniji sport, jer dozvoljava ekipama u podređenom položaju da pobede. Recimo, da si ovako bio dominantan na meču kao Italijani, u košarci ili rukometu, nema šanse da izgubiš. Tako da, zašto da ne, treba da verujemo u to čudo, iako je Portugalija drugačija ekipa od Italije. Imaju bolje pojedince, nekoliko igrača svetske klase ali treba verovati, zašto da ne, sve je moguće - kaže za "Novosti" čuveni centarfor Vardara, Crvene zvezde, milanskog Intera...

Posle rušenja Nemačke prošle godine, Severna Makedonija je na listu poraženih velikana fudbalske igre dodala još jedno ime. Zato i ne čudi što je čitava nacija u ekstazi.

- Trijumf u Italiji bih opisao kao jedno veliko iznenađenje, objektivno, niko to nije očekivao, ali fudbal je takav da jednostavno donosi čuda. Atmosfera je bila fenomenalna i evo ovde u Makedoniji svi pričaju samo o tome, ljudi su prezadovoljni.

Svestan je Darko i faktora sreće koji je neophodan sastojak koktela svih fudbalskih senzacija.

- Neiskreno bi bilo da kažem da smo bili bolji. Ne, bilo je obrnuto. Ali, ono što krasi ove momke je disciplina, trčanje, borbenost, velika želja za uspehom i na kraju, sreća im je donela taj gol. I gol smo dali bez akcije, na golmanov degažman. Lopta se odbila do Trajkovskog, koji je reagovao fenomenalno, u stilu Kristijana Ronalda - iskren je realizator penala kojim je Crvena zvezda postala prvak Evrope u Bariju 1991.

Pre nešto više od pet meseci, Srbija je učinila ono što su mnogi smatrali nemogućim - dobila je Portugaliju u gostima. Tada je recept Dragana Stojkovića bio da se rival napadne, dok bi prema Pančevu, Makedonci ipak trebalo da iskopiraju stil iz Palerma.

- Gledao sam utakmicu Portugalija - Srbija. "Orlovi" su odigrali izvanredno, pata-pata sa domaćinom. Međutim, pitanje je koliko bismo mi mogli da odigramo kao Srbija. Ne znam koliko će nam Portugalija dozvoliti da napadnemo, ja sam više za ovu defanzivnu varijantu, koja nam je barem do sada bila plodonosnija - podvlači "skopska kobra". 

BONUS VIDEO - Piksijeva konferencija za medije

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju