SKANDAL! Napadali Đokovića, a uzimali lažne potvrde o vakcini

Novosti online

07. 02. 2022. u 08:27

POSLE dešavanja sa Australijan opena, kada je odlukom Federalnog suda Novak Đoković deportovan posle 11 dana torture u Melburnu, stigle su mnogobrojne reakcije.

СКАНДАЛ! Нападали Ђоковића, а узимали лажне потврде о вакцини

Foto: EPA

Ipak, nove informacije do kojih je došao Teniski savez Mađarske tvrde da su pojedini igrači nastupali u Melburnu sa lažnim kovid propusnicama.

Reč je o nečemu što bi moglo da preraste u ozbiljan skandal, a “Ubitenis” piše da je u svemu učestvovalo više igrača i trenera.

Navodno, prvo je ovu vest objavio portal “24.hu”, putem kog je u javnost pušteno pismo Katalin Marosi, koordinatorke nacionalnog tima i nekadašnje 33. igračice planete u dublu.

Ona je na kraju 2021. godine zatražila od pojedinih igrača osnovne podatke poput imena i prezimena, a navodno to je sve bilo u cilju izrade lažnih kovid propusnica.

– Potreban nam je PCR test, ali sad ovo možemo da rešimo ako mi pošaljete potrebne podatke koje prosleđujem doktoru da izda nalaz, a deca mogu da se provuku – pisalo je u poslatom mejlu.

FOTO: AP/Tanjug

 

Da nešto nije u redu smatra i selektor Dejvis kup reprezentacije Mađarske Gabor Koves, koji je vakcinisan i ovaj dokument mu nije bio potreban.

– Pre Dejvis kupa u Torinu, kao neko sa punom zaštitom, tri vakcinacije, dobio sam papir koji mi nije trebao, jer sam mogao da putujem i bez njega. Samo neko ko nije bio vakcinisan je morao da ima ovaj kućni PCR test da bi ušao u zemlju. Bilo mi je čudno, jer su se radili PCR testovi na licu mesta – rekao je Koves.

To su razlozi zbog kojih su Mađari pokrenuli istragu, a u međuvremenu otkaz je dobila Marosi.

A ono što daje posebnu težinu ovoj priči je Marton Fučovič, glavni pljuvač Novaka Đokovića, osuđivao je Srbina, a on i njegovi su radili svašta...

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024