"JA SAM RASISTA!" Skandalozan snimak ministra koji je Đokovića deportovao iz Australije (VIDEO)

D. N.

26. 01. 2022. u 19:35

NOVAK Đoković je deportovan iz Australije odlukom Aleksa Houka, ministra za imigracije koji je, i pored odluke suda da je Novaku nepravedno oduzeta viza na aerodromu u Melburnu, procenio da je najbolji teniser sveta "opasan po zdravlje i red države". Deset dana od te skandalozne odluke, "Novosti" su pronašle skandalozan snimak koji govori o tome kakav je, zapravo, Houk.

ЈА САМ РАСИСТА! Скандалозан снимак министра који је Ђоковића депортовао из Аустралије (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Đoković je proteran iz zemlje u koju je došao na Australijan open 2022. jer se velika većina tamošnje javnosti usprotivila da bilo ko bude izuzet od pravila o vakcinaciji.

Imajući u vidu da se izbori bliže, i to dok aktuelna australijska vlast uopšte ne stoji dobro prema decembarski ispitivanjima javnog mnjenja, ona je rešila da se glasačima dodvori tako što je preko pomenutog ministra sprovela u delo deportaciju "nepodobnog".

Ali, ko je, zapravo Aleks Houk?

Njegovom biografijom pozabavio se argentinski "La nacion", koji je, pored ostalog, svojim čitaocima otkrio i sledeće, pišući im na temu "Ko je čovek koji je proterao Đokovića":

"Ovaj 43-godišnjak je imao najveći politički zadatak u karijeri kada mu je na stolu bila privremena Đokovićeva viza. On je ministar za imigracije u australijskoj Vladi, koju vodi njegov bliski prijatelj. On je Aleks Houk, unuk Grka koji su se borili u Drugom svetskom ratu, protivnik istopolnih brakova i veliki zagovornik kapitalizma ...

Houk vam je poput Frenka Andervuda, iz serije "House of cards", kog tumači Kevin Spejsi. Kolokvijalnim rečnikom, on je jedan "kancelarijski frik" koji voli da u glavi razmatra šta sve može da se desi u ovom ili onom scenariju. Celu karijeru je izgradio kao politički savetnik, bio je provincijski odbornik, ali i predsednik Mladih australijskih liberala", počinje argentinski list priču o Houku.

Aleks Houk / Tanjug/AP

Nju nastavlja sledećim rečima:

"Houk je više nego običan prijatelj sa premijerom Australije, Skotom Morisonom. Oni imaju svojevrsnu 'Biblijsku grupu' koja se, kako navodi australijska štampa, sastaje svake sedmice još od 2007.

Houk je, inače, dve godine pre toga (greška argentinskog lista; u pitanju je ipak 2002. a ne 2005. godina) postao predsednik Mladih liberala. Dobio je poverenje da protera 'levo krilo' partije, koje je dominiralo njome 22 godine. To mu je bio prvi veliki uspeh. Ali, australijska TV kuća ABC je tom prilikom, kada su preuzeli vlast sa Houkom na čelu, emitovala snimak Mladih liberala koji pevaju 'Mi smo rasisti! Mi smo sek*isti! Mi smo homofobi!".

Skandalozan snimak Aleksa Houka, ministra koji je proterao Đokovića

Iako se u nastavku teksta navode i religiozni stavovi Aleksa Houka, te podaci da je, po zvaničnom ulasku u Liberalnu partiju, otišao u vojsku, gde je dogurao do čina poručnika, a da sada živi sa drugom ženom i dvoje dece, te da navija za Vestern Sidnej Vondererse u tamošnjoj Premijer ligi, u redakciji "Novosti" nas je posebno zainteresovao pomenuti podatak o skandaloznom ponašanju Houka kao novoizabranog predsednika Mladih liberala. 

I, tragajući za tim 16 godina starim snimkom, sa 17 godina starog događaja, uspeli smo da ga pronađemo.

Nalazi se i pred vama. Na minut i deset sekundi od početka, mogu se videti Houk i njegovi istomišljenici kako skandiraju pomenute reči o rasizmu, sek*izmu i homofobiji, hvaleći se što su baš to što jesu:

I... Nekada mladi i neskriveni rasista, malo više nego deceniju i po kasnije, rešio je da iz svoje zemlje protera najboljeg sportistu sveta. Jer je, kako je to Houkov pravni zastupnik u sporu na Saveznom sudu Australije otkrio, "postojala opasnost da Đoković bude ikona slobodnog izbora". 

Imajući u vidu ko je Novaka proterao iz Australije, možda ne treba da čudi ni sama odluka, ni ovakva argumentacija...

Ostanite uz "Novosti sport" i prvi saznajte najnovije vesti o tome kako je Novak Đoković, ali i šta se dešava u vezi sa Australijan openom 2022, koji se odvija bez branioca titule.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni