AUSTRALIJSKI NOVINAR RASKRINKAO HOKA I MORISONA: "Politički poeni presudili da Đoković izgubi meč“

Novosti online

14. 01. 2022. u 10:33

NOVINAR australijskog lista „Ejdž“ Dejvid Krou izneo je sopstveno viđenje situacije povodom činjenice da je Novaku Đokoviću po drugi put odbijena viza.

АУСТРАЛИЈСКИ НОВИНАР РАСКРИНКАО ХОКА И МОРИСОНА: Политички поени пресудили да Ђоковић изгуби меч“

foto: epa/efe

Ovoga puta, pošto je ministar za imigracije Aleks Hok iskoristio svoje diskreciono pravo, a prema Dejvidovom mišljenju, reč je o političkim poenima, prenosi Sputnjik.

Krou nema ni trunke dileme da je ovo poslednji pokušaj vlade ministra Skota Morisona da kupi jeftine političke poene kod naroda Australije.

- Politički razlozi bili su ključni da Aleks Hok, jedan od najbližih saradnika Skota Morisona, donese odluku da se Novaku Đokoviću ukine viza. Australijska javnost nije raspoložena da pusti Đokovića da se takmiči na Australijan openu jer je veliki broj ljudi živeo pod strogim pravilima zbog virusa korona toliko dugo. Granica je bila zatvorena čak i za građane Australije. Pritisak javnosti konstantno je bio ogroman i otuda je odluka ispravna i logična - istakao je Krou.

Ostaje da se vidi kako će se odvijati stvari po Novaka Đokovića, čiji advokatski tim neće sedeti skrštenih ruku, već će zahtevati ekspresno suđenje kako bi srpski i svetski broj jedan mogao da napadne desetu titulu na Australijan openu koja bi mogla da ga učini besmrtnim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina