ON ODLUČUJE HOĆE LI ĐOKOVIĆ IGRATI U AUSTRALIJI: Jači je od države, odluka je u njegovim rukama

Novosti online

05. 01. 2022. u 16:52

TENISKI svet željno iščekuje epilog oko ulaska Novaka Đokovića na tlo Melburna.

ОН ОДЛУЧУЈЕ ХОЋЕ ЛИ ЂОКОВИЋ ИГРАТИ У АУСТРАЛИЈИ: Јачи је од државе, одлука је у његовим рукама

FOTO: EPA/Tanjug

Vlasti države Viktorija na skandalozan način dočekale su najboljeg tenisera sveta, kome su odbile vizu. Napravljena je navodna greška u dokumentaciji, te je došlo do zastoja na carini.

Nije tajna da vlasti Viktorije vode negativnu kampanju protiv Novaka, a sve je kulminiralo time da mu nije dozvoljen ulazak u zemlju. Za sada.

Da stvar bude još konfuznija, potrudila se savezna vlada Australije u čijim je rukama odluka hoće li Novak ući u Melburn ili ne. Učešće Srbina na Australijan openu zavisi od Aleksa Houka ministra za imigraciona pitanja.

Pred njim su dva rešenja, da Đokovića deportuje, ili da mu dozvoli ulazak u državu, odnosno učešće na prvom grend slemu.

Naime, prema zakonu Australije, reč ministra za imigraciju je iznad svih, čak i države Viktorije. Tamošnji ministar za imigraciju ima apsolutnu vlast po ovom pitanju, te može da poništi svaku odluku, čak i onu koju donese federalna država, a kamoli lokalna vlast, poput one iz savezne države Viktorija.

Bez obzira na konačan rasplet situacije, već sada je jasno da su se Australijanci žestoko obrukali dočekom najboljeg tenisera svih vremena i čoveka koji drži rekord sa devet titula na Australijan openu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)