HISTERIČNI NAPAD NA NOVAKA: Đoković na udaru medijskih hijena kao nijedan sportista pre njega

D. N.

04. 01. 2022. u 17:52

NOVAK Đoković stiže na Australijan open 2022, vesti na tu temu obišle su ceo svet, a neki novinari su pokazali svoje pravo lice, o čemu svedoče njihove reakcije kada su saznali šta se desilo.

ХИСТЕРИЧНИ НАПАД НА НОВАКА: Ђоковић на удару медијских хијена као ниједан спортиста пре њега

FOTO: Nebojša Paraušić

Podsetimo, Đoković je obelodanio na društvenim mrežama da kreće za Melburn, gde treba da brani tri uzastopne grend slem titule koje je tamo osvojio 2019, 2020. i 2021, a potom je i stiglo objašnjenje od organizatora samog turnira zašto je Srbin dobio medicinsko izuzeće.


Činjenica da će Novak igrati na AusOpenu, na kome je glavni uslov za učešće, a i prisustvo na tribinama, "obavezna 'potpuna' vakcinacija" (istina, Australijanci ne priznaju učinak ruske Sputnjik V vakcine), a da je srpskom asu dozvoljeno da, uz pomenuto medicinsko izuzeće, nastupi iako ne ispunjava pomenuti uslov, neke novinare sa engleskog govornog područja prilično je razjarilo.


I dok su pojedini Britanci zagrmeli da "antivakser ide u Australiju", za razliku od nekih hrvatskih medija koji se raduju dolasku šampiona u Melburn, posebna priča su novinari iz same zemlje u kojoj se prvi grend slem u sezoni održava.


Australija je, kao što je od izbijanja pandemije SARS-CoV-2 poznato, zemlja sa možda najrigoriznijim "korona-merama", a neretko brutalno reagovanje vlasti prema onima koji se nisu povinovali oštrim propisima dovelo je i do izuzetne polarizacije u tamošnjem društvu.

Brutalno privođenje u Australiji zbog nenošenja maske / Foto: Printskrin

 

Neki su bili protiv toliko represivnog ponašanja, neki drugi su ga podržavali i još uvek podržavaju, a izgleda da su iz ove druge grupe novinari koji su "osuli drvlje i kamenje" po Novaku kada su saznali da će igrati na Australijan openu.


Jer, kako drugačije protumačiti sledeće objave australijskih novinara?


Recimo, Karen Svini, iz australijskog ogranka Asošijejted presa (AAP), je na Tviteru napisala ovo:


- Novak Đoković će da sazna kako izgleda kada te mrzi cela Australija. Mi smo svi fini i opušteni, dok ne postanemo drugačiji, poručila je ova novinarka.


Ili, njen kolega sa australijske i novozelandske ispostave ESPN-a, američkog medijskog giganta u svetu sportskog novinarstva, koji je napisao sledeće:


- Ko god izbaci Novaka Đokovića sa AusOpena možda više nikada neće morati da plati pivo u Australiji.


Kada bi im neko odgovorio, dešavalo bi se da ih pomenuti pripadnici "sedme sile" blokiraju na društvenim mrežama, kao što je prošla jedna devojka koja je kao odgovor na tvit Karen Svini poručila:


- Neverovatno nezrelo i sramno izlaganje, moram to da navedem kao neko ko takođe živi u Australiji. Prijave za medicinsko izuzeće bile su anonimne, a prošle su potom kroz dva odbora koja su o tome odlučivala (i nisu znala o kojoj osobi se radi, prim, aut.). Uz sve to, više igrača/igračica je dobilo takvo izuzeće. Budi bolja!, napisala je ova korisnica Tvitera pomenutoj australijskoj novinarki, nakon čega ju je ova - blokirala.

Epa / JAMES ROSS


Podsetimo, Australijan open počinje 17. januara, a na njemu će Novak Đoković pokušati da uveća svoj aktuelni rekord od devet tamošnjih titula, ali i da postane prvi teniser u istoriji koji je osvojio 21 gren slem trofej u pojedinačnoj konkurenciji.

On, Rafael Nadal i Rodžer Federer trenutno su "zastali" na po 20, ali dok Švajcarca svakako neće biti na Australijan openu, Španac je već stigao u Australiju i pokušaće da drugi put u karijeri tamo podigne pehar, što je prethodno uspeo samo davne 2009. Od tada je četiri puta bio finalista, ali gubio je i 2012. (od Novaka Đokovića), i 2014. (od Stana Vavrinke), i 2017. (od Rodžera Federera) i 2019. (opet od Novaka Đokovića).


BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna