"IMAM OZBILJNE SIMPTOME" Korona uzdrmala tenis, još jedna zvezda zaražena

Novosti online

21. 12. 2021. u 18:06

RAFAEL Nadal je najveća zvezda tenisa koja je ove sedmice objavila da je pozitivna na SARS-CoV-2 tip koronavirusa, ali ne i jedina.

ИМАМ ОЗБИЉНЕ СИМПТОМЕ Корона уздрмала тенис, још једна звезда заражена

Tanjug/AP

Španac se zarazio tokom boravka u Abu Dabiju, gde je učestvovao na revijalnom "Mubadala svetskom teniskom šampionatu", a poput njega, tamo je bila i potom bila pozitivna na PCR testu Ju-Es šampionka Ema Radučanu, kao i najnovija na ovoj listi - Belinda Benčić.

Razliku od onoga što je istakao Rafael Nadal, koji se nije požalio ni na kakve simptome nakon što je u domovinu doputovao posle dva poraza u Abu Dabiju nakon višemesečne pauze, Švajcarkinja ističe da joj nije lako:

- Zdravo svima. Htela bih samo da vas obavestim da sam, nažalost, iako potpuno vakcinisana, nedavno bila pozitivna na Kovid-19 testu. Izolovana sam i preduzimam sve neophodne mere da prebrodim ovo na najbolji način, iako imam prilično ozbiljne simptome: temperaturu, bolove, groznicu. Iako tajming za ovako nešto nije idealan, jer sam bila u završnoj fazi priprema za Australijan open, otputovaću u Australiju čim to bude moguće i kada prođe period neophodne izolacije, objavila je Benčićeva, svojevremeno četvrta na VTA listi.

Benčićeva ima 24 godine, a na poslednjim Olimpijskim igrama osvojila je zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji, kao i srebro u tandemu sa Viktorijom Golubić.

FOTO: AP/Tanjug

Belinda Benčić

Na grend slem nadmetanjima najdalje je dogurala do polufinala Ju-Es opena 2019, dok je sa Švajcarskom dvaput bila u polufinalu Fed kupa.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)