ĐOKOVIĆ - MONFIS, UŽIVO: Da li će Novak opet morati da spasava meč lopte?

D. N.

04. 11. 2021. u 11:00

NOVAK Đoković i Gael Monfis igraju za plasman u četvrtfinale mastersa u Parizu, a taj duel možete uživo da pratite uz prenos na portalu "Novosti".

ЂОКОВИЋ - МОНФИС, УЖИВО: Да ли ће Новак опет морати да спасава меч лопте?

Foto: AP

Đoković - Monfis, početak oko 14.30

Ukoliko sve bude u redu sa Gaelom Monfisom, a njegova situacija nije bila baš bezazlena u sredu, on i najbolji teniser sveta trebalo bi da na Centralnom terenu, na kome je početak programa bio zakazan za 11 časova, igraju treći, dakle oko 14.30.

A ako se meč bude igrao, onda nesumnjivo sledi vrlo, vrlo zanimljiv megdan. I to ne samo zato što je prošli put protiv Monfisa Nole morao da spasava meč lopte.

FOTO: Tanjug

Novak Đoković

Otkako je Novak Đoković izgubio od Danila Medvedeva u finalu Ju-Es opena 12. septembra, Nole je odigrao samo jedan takmičarski meč u singlu, prekjuče u Parizu, kada je u tri seta savladao Fučoviča, a Monfis je u tih pedesetak dana na terenu bio daleko više.

Od pomenutog datuma, odnosno od kraja poslednjeg ovosezonskog grend slema, Francuz je formu dizao kroz čak 14 mečeva. Istina, nije baš ostvario neke spektakularne rezultate, a poraze je doživeo od Karenja Buste u Mecu, od Sinera u Sofiji, od Zvereva u Indijan Velsu i od Švarcamana u Beču. U međuvremenu je ostvarivao i neke zanimljive pobede, poput onih nad Kolšrajberom, Basilašvilijem, Andersonom i, ove sedmice u Parizu, nad Kecmanovićem posle zanimljive borbe, i juče protiv Manarina.

Ipak, Novak Đoković kao apsolutni favorit ulazi u duel s ljubimcem francuske publike, ne samo zato što je prvi na ATP listi, a njegov rival 22, već i zbog toga što je u svih 17 dosadašnjih međusobnih mečeva pobedio Gaela Monfisa. Poslednji put 28. februara 2020. u Dubaiju, sa 2:1, što je bio 11. put da je set izgubio u duelu sa njim, a pritom je tada Monfis imao i tri meč lopte u taj-brejku druge deonice u kome je vodio sa 6:3.

FOTO: AP/Tanjug

Gael Monfis

Pobednik meča Đoković - Monfis igraće s boljim iz duela Kameron Nori - Tejlor Fric.

Masters u Parizu igra se za nagradni fond od 2.603.700 evra.

BONUS VIDEO - Đoković u vožnji biciklom po Keju

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!