DA LI JE ĐOKOVIĆ VREDAN TOGA? Žestoke optužbe na račun Srbina

Novosti online

26. 10. 2021. u 10:10

PREMIJER Viktorije Danijel Endruz ostao je pri svom stavu da nevakcinisanim teniserima i teniserkama ne bi trebalo da se dozvoli da igraju na Australijan openu, iako je dan ranije procurio imejl koji je VTA poslala igračicama sa najavom da će nevakcinisani igrači imati priliku da nastupe u Melburnu, ali uz strogi karantin od 14 dana u hotelu.

ДА ЛИ ЈЕ ЂОКОВИЋ ВРЕДАН ТОГА? Жестоке оптужбе на рачун Србина

Foto AP

- Svi ljudi koji gledaju tenis na Australijan openu imaće dve doze vakcine, svi koji tamo rade imaće dve doze. Razumno je da ako želite da uđete u zemlju da biste učestvovali na tom turniru, onda treba da se dvostruko vakcinišete - kaže Endruz, koji je više puta indirektno označio Novaka Đokovića kao glavni problem. 

- Ako pokušate da uđete u SAD, većinu zemalja Evrope i toliko različitih delova Azije, morate da budete vakcinisani. Inače nećete dobiti vizu. Zašto bi ovde bilo drugačije.  Ne mislim da treba previše da se priča, ako želite jednu od tih viza i dođete ovde, onda morate da budete dvostruko vakcinisani - čvrst je u stavu Endruz.

Mediji su neretko kritikovali Đokovića tokom pandemije, a sada se urednik portala Australijan Voli Mejson usudio da postavi jedno bizarno pitanje.

- Da li je Đoković vredan toga da se ceo Australijan open dovede u rizik? - glasi naslov njegovog teksta.

On je u komentaru naveo da direktor turnira Kreg Tajli radi sve što može kako bi Đokovića, koji i dalje nije otkrio da li je vakcinisan, doveo u Australiju u januaru naredne godine.

FOTO: AP/Tanjug

 

Dodao je da se zbog urgiranja da se i nevakcinisanima dozvoli ulazak u Melburn pred turnir ceo Ozi open dovodi u rizik, ali ostalo je nejasno kako, s obzirom na to da će nevakcinisani morati u strogi, dvonedeljni karantin.

Zbog toga se oglasio Pol Meknami, neko ko je nekada bio na mestu Krega Tajlija – doduše, pre doba pandemije.

- Izvinjavam se u ime cele svoje zemlje- naveo je Meknami.

Uspešni dubl igrač je pohvalio rad Tajlija i njegove napore da se nikome u zavisnosti od vakcinalnog statusa ne zabrani ulazak u Australiju i dolazak na Ozi open.

- Kada sam ja bio direktor turnira nikada nisam nijednog navijača oterao, ovo je Slem naroda. Zbog toga mi je drago što Kreg Tajli ne želi da neko otera nijednog igrača, osim ako Vlada to ne naredi. To je u krvi Australijan opena - dodao je Meknami na Tviteru.

Podsetimo, devetostruki šampion u Melburnu Novak Đoković još nije zvanično potvrdio da li će učestvovati na narednom Australijan openu, koji se održava od 20. januara do 2. februara.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024