ĐOKOVIĆ - NADAL 58. EPIZODA: Sve što niste znali o sudaru dvojice teniskih mađioničara

Novosti online

11. 06. 2021. u 09:39

SRPSKI teniser Novak Đoković i Španac Rafael Nadal odigraće danas 58. međusobni duel, u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske.

ЂОКОВИЋ - НАДАЛ 58. ЕПИЗОДА: Све што нисте знали о судару двојице тениских мађионичара

Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Đoković trenutno vodi sa 29:28 u međusobnim duelima. Međutim, Nadal ima prednost od 10:6 na grend slemovima, od čega je 7:1 na Rolan Garosu (uključujući i pobedu u finalu 2020), dok na šljaci ima 19 pobeda i sedam poraza, a poslednju je upisao prošlog meseca u finalu turnira u Rimu.

"To nije meč poput bilo kog drugog. To je najveći izazov koji možete da imate - da igrate na šljaci protiv Nadala, na terenu na kojem je imao toliko uspeha", rekao je Đoković.

Nadal je na dve pobede od svoje 21. grend slem titule, čime bi iza sebe Švajcarca Rodžera Federera sa kojim je trenutno izjednačen. Na drugoj strani, Đoković pokušava da dođe do broja 19 i tako stigne na samo jednu grend slem titulu manje od najvećih rivala.

Španac ima skor od 105:2 na Rolan Garosu, a Đoković je odgovoran za jedan od ta dva poraza, u četvrtfinalu 2015. godine.

Trenutno prvi teniser sveta je trofej u Parizu podigao 2016. godine i sada bi mogao da se pridruži Rodu Lejveru i Roju Emersonu kao jedinim teniserima koju su po najmanje dva puta osvajali sva četiti grend slema.

Meč Đokovića i Nadala neće početi pre 17.30, a pre njih na teren će Nemac Aleksander Zverev i Grk Stefanos Cicipas koji će se sastati u prvom polufinalu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)