BORBA TITANA, 58. RUNDA! Nole: Verujem u svoju pobedu, u svoj kvalitet i sposobnosti, i tako ću izaći na glavni teren

G. ČVOROVIĆ

11. 06. 2021. u 08:09

ŽELjE svih istinskih ljubitelja tenisa su se ispunile! Najbolji teniser sveta Novak Đoković (1) i kralj pariske šljake Rafael Nadal (3) ponoviće danas (ne pre 17.30) duel iz prošlogodišnjeg finala na pariskom grend slemu, ovoga puta u polufinalu, zbog toga što je popularni Rafa skliznuo za jedno mesto na listi najbolje rangiranih tenisera.

БОРБА ТИТАНА, 58. РУНДА! Ноле: Верујем у своју победу, у свој квалитет и способности, и тако ћу изаћи на главни терен

Foto AP

Biće to 58. okršaj teniskih titana.

- Siguran sam da ću odigrati bolje nego što je to bio slučaj u prva dva seta prošlogodišnjeg finala - poručio je Novak siguran u sebe, odgovarajući na pitanje "Novosti", šta njegovi navijači mogu da očekuju od ovog susreta, podsetivši na situaciju kada je sve na terenu išlo poprilično naopako po njega.

Ovoga puta, biće to sasvim druga priča, obećava Nole i najavljuje pohod na pobedu.

- Spreman sam! Bio sam iscrpljen neposredno posle četvrtfinala i svega što sam doživeo na tom meču, ali dobro je to što sam imao ceo dan u četvrtak i pola dana u petak da se odmorim, i da se spremim. To je polufinale koje su mnogi želeli i iščekivali. Evo, sada smo u toj poziciji. Neka bolji pobedi. Ja verujem u svoju pobedu, u svoj kvalitet i sposobnosti, i tako ću izaći na teren. Samouveren i sa velikom željom da ostvarim pobedu - nastavio je Novak svoj odgovor.

Na pitanje da li činjenica da igraju polufinale a ne finale, nešto menja u pristupu, nadanjima i očekivanjima, Nole dodaje:

- Ne menja nešto specijalno. Igrati protiv Nadala u prvom kolu ili u finalu je za mene isto! Na ovom terenu, pogotovo, gde je dominirao tokom karijere. Imao sam podvig i pobedu protiv njega 2015. Analizraću malo taj meč. I on i ja smo danas, naravno, drugačiji igrači nego što je to bilo pre pet ili šest godina. Igrali smo nedavno tesan meč u finalu Rima. Znam šta me očekuje, iako su uslovi ovde drugačiji.

Osvrnuo se Novak još jednom i na prethodno četvrtfinale protiv Beretinija, u kojem je izborio ulaznicu za današnji, još jedan istorijski, duel s Nadalom.

- Ludilo! Šta smo sve doživeli na terenu, i padanje, i klizanje, i preokrete, i publiku! Moja reakcija na kraju je bila oslobođenje tenzije koja se nagomilavala tokom čitavog meča. I Nadal je imao malo poteškoća u prva tri seta protiv Švarcmana. Bio je to dobar meč - kaže Đoković.

RAFA: MORAŠ DA IGRAŠ NAJBOLjE

PITALI su novinari Rafaela Nadala da navede šta je to najbolje, a šta najgore kad igra protiv Novaka Đokovića.

- Najbolje je to što znaš da treba da igraš svoj najbolji tenis. To je meč u kom znate šta morate da učinite, ako zaista želite da imate šanse za uspeh i da nastavite dalje na turniru. Uvek je to veliki izazov. To je nešto što je dobro, jer, na neki način, treniramo i živimo ovaj sport zbog ovakvih trenutaka. Negativno je to što je teško, jer igrate protiv jednog od najboljih igrača u istoriji - odgovorio je Rafa.

Daleko od očiju javnosti, na pomoćnim terenima "Žan Buen", pripremao se Novak juče za današnji duel. Svestan je šta ga čeka i iskovao je taktiku.

- Forhend mu je toliko dominantan i sa tim udarcem zaista pravi mnogo problema protivniku. Ima dosta spina, rotacije i vrlo dobro se brani iz tog ugla, šalje visoke lopte, vraća se u igru i poen. Toliko je mudar u igri na šljaci, da je suvišno bilo šta reći. Napredovao je sa servisom, a o njegovoj odbrani, jednoj od najboljih u istoriji, pogotovo na šljaci, takođe ne bi trebalo dalje pričati. Moram da budem agresivan, ali s druge strane - taktički pametan, da otvaram teren. Ne može u svakom udarcu da se napada. Znam šta treba da radim, ali neću previše da otkrivam - poručio je Nole.

Naslov

TENISERI

ČETVRTFINALE:Cicipas - Medvedev 3:0, Zverev - Davidovič Fokina 3:0, Nadal - Švarcman 3:1, Đoković - Beretini 3:1.

POLUFINALE, danas: Cicipas - Zverev (14.50), Đoković - Nadal (ne pre 17.30). FINALE je u nedelju (15.00).

TENISERKE

POLUFINALE: Pavljučenkova - Zidanšek 2:0, Krejčikova - Sakari 1:0 . FINALE, sutra: Pavljučenkova - Krejčikova/Sakari (15.00).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024