NOVI SKANDAL U BICIKLIZMU: Italijanski tim za koji nastupa i srpski biciklista zbog dopinga otkazao učešće na Điro d Italiji

Novosti online

05. 05. 2021. u 13:25

NEKADAŠNJI vozač Vini Zabua, Mateo Sprefiko, suspendovan je na tri godine pošto je bio pozitivan na nedozvoljene supstance na prošlogodišnjoj trci „Điro De Italija“.

НОВИ СКАНДАЛ У БИЦИКЛИЗМУ: Италијански тим за који наступа и српски бициклиста због допинга отказао учешће на Ђиро д Италији

EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Tokom doping kontrole Sprefiko je bio dva puta pozitivan na enobosarm, koji proizvodi isti efekat u telu kao i anabolički steroidi. Italijan je automatski suspendovan 22. oktobra prošle godine, odmah kada su dobijeni rezultati testiranja.

Čelnici Vini Zabua odmah su otpustili Spreafika. Tim se već suočava sa sličnim problemima, jer je godinu dana ranije na EPO bio pozitivan 25- godišnji Mateo De Bonis. Tada je izvršena i policijska istraga u celom timu i nisu pronađene nedozvoljene supstance.

Zbog najnovijeg skandala čelnici Vini Zabu tima odlučili su da se povuku sa ovogodišnjeg Đira, iako su prethodno od organizatora dobili specijalnu pozivnicu za učešće.

Vini Zabu je italijanski tim za koji uglavnom voze domaći biciklisti, ali je dan od stranaca je naš as Veljko Stojnić.

(Sportklub)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)