SRPKINJA SVETSKI ŠAMPION U KARATEU: Ministar Stefanović - Ponosni smo na uspeh Jovane Preković (FOTO)

Novosti online

17. 03. 2021. u 22:02

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa Jovanom Preković, pripadnicom Sportske jedinice Ministarstva odbrane, koja je aktuelni svetski šampion u karateu.

СРПКИЊА СВЕТСКИ ШАМПИОН У КАРАТЕУ: Министар Стефановић - Поносни смо на успех Јоване Прековић (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Stefanović je istakao da je Ministarstvo odbrane ponosno što ima Jovanu Preković u svojim redovima i zahvalio joj se i ovom prilikom što dostojanstveno predstavlja našu zemlju u svetu.

- Radujem se od srca svakom uspehu naših mladih u zelenoj uniformi, oni su budućnost Srbije. Zahvalan sam im što uporno dokazuju da su uvek spremni da budu tu za svoju otadžbinu i što rade na daljem podizanju njenog ugleda u svetu. Jovani bih posebno želeo da se zahvalim i što prenosi svoje znanje i veštine našim kadetima na Vojnoj akademiji, koji imaju priliku da im obuke drži ni manje ni više nego svetska šampionka - rekao je Stefanović.

Preković, koja je pre tri dana osvojila i zlatnu medalju u finalu Premijer lige u karateu u Istanbulu, zahvalila se prilikom susreta Stefanoviću na svoj podršci koju joj Ministarstvo odbrane pruža. Kako je navela, u naredna dva meseca očekuju je Premijer liga u Lisabonu i Evropsko prvenstvo u Poreču, a potom i Olimpijske igre u Tokiju. Ona se, naime, uz takmičarke iz samo još sedam zemalja kvalifikovala za predstojeće Olimpijske igre.

Ministar odbrane istakao je da je i sam plasman već uspeh i poželeo Jovani uspeh na svim predstojećim takmičenjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)