DIMITRIJE RISTIČEVIĆ: Daću sve od sebe da izborim mesto za Tokio

Tanjug

01. 01. 2021. u 16:51

GOLMAN VK Novi Beograd Dimitrije Rističević izjavio je da će dati sve od sebe da izbori mesto u vaterpolo reprezentaciji Srbije za Olimpijske igre u Tokiju ovog leta.

ДИМИТРИЈЕ РИСТИЧЕВИЋ: Даћу све од себе да изборим место за Токио

Foto: N.Paraušić

Rističević je već drugu sezonu na golu vaterpolista Novog Beograda, u koji je došao 2019. iz italijanske Katanije.

"Najlepše je igrati kod kuće, meni Beograd prija. I kada sam igrao u Partizanu, mislim da sam pružao i da sada pružam mnogo bolje partije nego kad sam bio preko. To je i do sistema i od mentaliteta ekipa. Prezadovoljan sam u Novom Beogradu, imam od koga da učim, odlične saigrače, trenera Vujasinovića, tu je i Aleksandar Ćirić... Ovde se super osećam", rekao je Rističević za Tanjug.

U najjačem izdanju srpske vaterpolo lige u poslednjih nekoliko godina, izabranici Vladimira Vujasinovića trenutno su lideri na tabeli Superlige sa osam pobeda i jednim remijem.

"Veoma mi je drago što se vaterpolo vraća u Srbiju. Mislim da će sledeće godine liga biti još jača, da će se klubovi pojačati, da će imati još bitniju ulogu u Evropi i da će igrati Ligu šampiona. To me raduje i zbog svog napretka, ali napretka mlađih igrača i reperezentacije", kaže 28-godišnji Rističević.

Novi Beograd ostao je bez trofeja u Kupu Srbije, kada je u polufinalu izgubio od Radničkog iz Kragujevca, ali je izboren plasman u osminu finala LEN Kup, gde će im rival biti grčki Vuljagmeni.

"Zahvalan sam klubu što igramo na više frontova i što ću imati dosta odigranih utakmica. Izborili smo Evropu, čeka nas osmina finala protiv grčkog Vuljagmenija. Sa većim brojem utakmica, meni raste samopouzadanje i spremno ću dočekati leto i pripreme reprezentacije za Olimpijske igre. Tome se nadam i mislim da mogu da izborim mesto u prvih 13", rekao je Rističević.

U pandemijskoj 2020. godini bivši član Partizana i Marseja ističe da mu je najteže pala monotonija, ali i da je naučio da je život nepredvidiv, da u sedam dana može da stane svet i da iz svakog trenutka treba izvući maksimum.

"Zdrvalje na prvom mestu. Voleo bih da uzmemo titulu, da u Evropi guramo još dalje. Što se tiče reprezentacije, daću sve od sebe da izborim mesto za Olimpijske igre. Ako se to ne desi, idemo dalje", zaključio je Rističević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024