DŽAD TRAMP PORUČIO: Bio sam zabrinut, drago mi je što imam šansu da branim titulu

Beta

15. 07. 2020. u 20:26

Aktuelni svetski prvak u snukeru Džad Tramp rekao je danas da je strahovao da ove godine neće imati priliku da brani titulu u Šefildu, nakon što je turnir otkazan u aprilu zbog pandemije korona virusa

ЏАД ТРАМП ПОРУЧИО: Био сам забринут, драго ми је што имам шансу да браним титулу

Foto: EPA-EFE/JOSE COELHO

Tramp je prošle godine u finalu pobedio Džona Higinsa sa 18:9 i prvi put u karijeri postao svetski prvak. On je tada postao prvi igrač koji je u jednoj sezoni osvojio šest turnira koje se boduju za svetsku rang-listu.

Svetsko prvenstvo trebalo je da počne krajem aprila, ali je zbog pandemije pomereno na termin od 31. jula do 16. avgusta. Svi mečevi na Krusiblu igraće se gotovo sigurno bez publike, a učesnici i zaposleni u organizaciji će morati da se testiraju pre nego što uđu u zgradu.

Tramp je rekao da je srećan što će se turnir održati, bilo sa navijačima ili u praznoj sali.

- Biće malo drugačije iza scene. Ali, to što ću moći da izađem u salu, čak iako nikoga tamo ne bude bilo, to će biti posebno za mene. Želim da uživam u tome i da pokušam da iskoristim šansu koja mi je umalo oduzeta - rekao je Tramp, preneo je Eurosport.

- Mislim da su u jednom trenutku svi bili prilično zabrinuti da se turnir neće održati. Logistika organizacije ovako velikog turnira i kvalifikacije, uvek je teško. Mislim da su svi u snukeru obavili sjajan posao u organizaciji prethodnih turnira. Beri (Hern) će uvek naći način, ako je moguće, da sve poslove završi. Mislim da je snuker u dobroj poziciji. Uzbudljivo je, radujem se turniru - dodao je on.

Tramp je naveo da generalno ne oseća pritisak uoči turnira.

- Nisam pod pritiskom. Radi se o tome da preskočite prvu prepreku. Ne želim da izađem i izgubim prvi meč. Zbog toga će biti mali pritisak, ali ako budem uspeo da prođem prvo kolo, nema razloga da ne ostvarim dobar rezultat - dodao je Tramp, koji će u avgustu napuniti 31 godinu.

Tramp pokušava da postavi novi rekord po najvećem broju trocifrenih brejkova u sezoni. On do sada ima 98, pet manje od Nila Robertsona, koji je rekord od 103 postavio 2014. godine.

Tramp će u prvom kolu igrati protiv igrača iz kvalifikacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni