A SAD, EVROPA: Rukometaši Vojvodine pobedama obeležili uvertiru Superlige Srbije

Novosti online

12. 10. 2023. u 17:30

ŠAMPION Srbije je besprekorno startovao u superligaškom karavanu i, po svemu sudeći, uhvatio zalet za izlazak ne međunarodnu scenu, na kojoj je u minuloj sezoni, osvajanjem Kupa EHF, ostvario najveći klupski uspeh.

А САД, ЕВРОПА: Рукометаши Војводине победама обележили увертиру Суперлиге Србије

S.B.

Ovaj put, međutim, rukometaši Vojvodine takmičiće se u Ligi Evrope, za nijansu slabijem takmičenju od Lige šampiona.

Uvodnih šest prvenstvenih mečeva Novosađani su dobili sjajnim partijama za lidersku poziciju na tabeli, uključujući i derbi sa Metaloplastikom, koju su u sredu uveče na svojoj „Slanoj bari“, potopili 27:23. Već u utorak, 17. oktobra, gostuju Alkaloidu u Skoplju, 24. oktobra dočekuju danski Bjeringbro Silkeborg, a 14.novembra španski Lingronjo La Rioha. Revanš mečevi su 21. i 28. novembra sa Špancima i Makedoncima, a 5. decembra sa Dancima.

- Vojvodina odavno nije irgala Ligu Evrope, mnogo jako takmičenje, malo slabije od najelitnijeg- kaže Boris Rojević, trener Vojvodine.- Kao klub, nemamo veliko iskustvo a namera je da pokušamo da se umešamo u borbu za prva dva mesta u grupi. Naravno, suvišno je govoriti da će u prvom izlasku, u prvoj godini, biti veoma teško da se prođe grupa.

Trofejni novosadski strateg ne krije da ima problem u ekipi zbog nekolicine povređenih igrača.

- Probaćemo da sakrijemo naše nedostatke i da izvučemo kaksimum iz rasterećenog nastupa. Tako ćemo pokušati da napravimo rezultat. Istina je da nismo puno kvalitetniji i da moramo da damo 300 odsto do pobede, što je potvrdio i derbi sa Metaloplastikom- ocenio je Rojević.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)