Počela Premijer liga Beograda u šahu

Novosti online

29. 09. 2023. u 18:15

U ORGANIZACIJI Šahovskog saveza Beograda danas je otvorena Premijer liga Beograda za 2023. godinu. Turnir se održava u zgradi "Borbe", a takmičenje će trajati do 7. oktobra.

Почела Премијер лига Београда у шаху

Foto: Z. Jovanović Mačak

Svečanom otvaranju su prisustvovali predsednik Šahovskog saveza Beograda Andrija Jorgić, predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović i glumac Tihomir Stanić koji su se obratili takmičarima.

- Ako se pitate otkud ja danas ovde, evo odgovora. Svojevremeno sam igrao Mefista u Narodnom pozorištu u predstavi „Faust“ i tada sam našao Geteovu izreku koja glasi: "Šah je igra mudrih." Pošto trenutno igram glavnu ulogu u seriji "Nobelovac" o životu Ive Andrića, koju ujedno i produciram, a sigurno će mi usfaliti mudrosti, onda se ja, vođen izrekom: "S kim si, takav si", nadam da ću uz vas i sam postati mudriji – istakao je Stanić i poželeo sreću svim učesnicima.

Foto: Z. Jovanović Mačak

- Želim sve da vas pozdravim u ime ŠS Beograda i poželim svima puno sreće i uspeha, a neka pobedi najbolji. Biće dobrih partija, biće velikih borbi, a gde bi bile borbe nego u zgradi "Borbe" – dodao je Andrija Jorgić.

Turnir je otvorenim proglasio predsednik opštine Stari grad koji je poručio da mu je drago što su prestonički šahovski turniri iz godinu u godinu sve bolji.

- Želim da izrazim zadovoljstvo što su sva takmičenje iz godinu u godinu rastu, organizovana su na bolji način i u boljim uslovima. Želim svima vama da poručim da ćete u opštini Stari grad imati istinskog partnera na popularizaciji šaha. Pripremili smo ozbiljan projekat koji planiramo da realizujemo, a to je da šah ponovo vratimo u osnovne škole i da omasovimo grupe koje ga treniraju. Mi smo, ako se ne varam, jedina beogradska opština koja je imala besplatnu školu šaha koja je trajala nekoliko ciklusa i kroz koju je prošao veliki broj dece koja su tako načinila prve šahovske poteze. Nastavićemo to da radimo, svim takmičarima želimo što više uspeha i što bolje rezultate, a mi ćemo se uvek truditi da obezbeđujemo što bolje uslove za šahovske klubove. Srećno svima – rekao je okupljenima Radoslav Marjanović i proglasio turnir otvorenim.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić