"MA, MI KAD ODLUČIMO, KAD KAŽEMO JEDNA DRUGOJ..." Srpske odbojkašice objasnile kako su napravile podvig u polufinalu Evropskog prvenstva

Novosti online

01. 09. 2023. u 23:00

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pa i ne čudi oduševljenje u njenim redovima.

МА, МИ КАД ОДЛУЧИМО, КАД КАЖЕМО ЈЕДНА ДРУГОЈ... Српске одбојкашице објасниле како су направиле подвиг у полуфиналу Европског првенства

FOTO: CEV

Dramatična pobeda protiv Holandije izvojevana u polufinalu izazvala je buru emocija kod naših igračica.

A kada su se malo pribrale, ovako su govorile dve od nekoliko junakinja:


- Izuzetno je bilo teško, izuzetan turnir. Bila je velika borba u polufinalu, igrale smo jako loše u drugom setu, ali vratile smo se i jako smo srećne što idemo u finale - rekla je Tijana Bošković.

Dužu izjavu, i to za RTS, dala je kapiten, Maja Ognjenović:

- Od samog početka smo znale da će meč biti pun napora, da će biti teško igrati, jer je Holandija vrhunska reprezentacija, sa izuzetnim pojedincima koji igraju u najboljim evropskim klubovima. U nekim momentima smo se pomalo i uplašile, jer polufinale jeste veliki ulog zbog mogućeg odlaska u finale, ali bespotreban je bio taj strah. Pokazali smo da smo tim koji je dominantan, kao što se videlo u prvom setu, potom se desio jedan neobjašnjiv pad, ali smo se digle i uspele. Presrećna sam, jer zaista nije bilo lako igrati, tim pre što su u 3. i 4. setu one vodile (sa po 12:16). Nikada i nije prijatno "juriti rezultat", ali najvažnije da smo ostvarili plasman u finale. Pa i onda kada smo gubile ja sam samo govorila "hajde da napravimo taj jedan brejk", jer sam stvarno videla i osećala sigurnost u našoj igri, koliko god to delovalo čudno sa strane. Ali, mogu to da preokrenu velike ekipe, i veliki igrači kao što su u našoj ekipi, naravno i ogromna želja koja je kod nas bila prisutna, ta srčanost. Mislim, naša želja je jača od svega, nevažno koji je rezultat. Mi kad odlučimo, kada se skupimo, kada jedna drugoj kažemo da je "to to", onda nema bojazni! - istakla je Maja Ognjenović.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave